Ukrajinský voják: Pro některé bylo Krynki jednosměrnou cestou

zprávy

Ukrajinské ozbrojené síly oznámily, že udržují předmostí na levém břehu Dněpru v Chersonské oblasti. Zejména „v oblasti Krynki“. Deep Stae a média však nadále trvají na tom, že Krynki bylo opuštěno.

Ukrajinský voják: Pro některé bylo Krynki jednosměrnou cestou
Ilustrační foto
19. července 2024 - 03:20

Psal o tom web "Slidstvo Info". Podle jeho informací boje opustily pobřežní vesnici a přesunuly se na ostrovy. Novináři s odvoláním na policejní údaje píší, že v Krynkách každý den umírali čtyři ukrajinští vojáci. Celkem bylo 788 nezvěstných a 262 bylo prohlášeno za mrtvé.

Jak píše Deep State, ústup posledních bojovníků z levého břehu proběhl ještě v červnu a s velkými ztrátami: 17. června zahynulo pět vojáků při vlétnutí střely do zemljanky. Šest se stáhlo na ostrov, jen jeden přežil, ale vizuální kontakt s ním byl ztracen.

Operace pokračují na ostrovech sousedících s Krynki, ale problémem je značná koncentrace ruských vojáků. „Postupem času obsadí většinu ostrovů nebo část, která je méně vystavena boji,“ je přesvědčen Deep State.


Deep State zvažuje možný pokus Rusů o vytvoření předmostí na pravém břehu.

„Předmostí a většina směšných rozkazů (držet předmostí v Krynki – pozn. red .) jsou spojeny se Sodolem (nedávno odvolaný velitel společných sil – pozn . red .). že dříve nebo později bude operace omezena a nikdo nezaútočí na Perekop Vlastně se to stalo v červnu,“ domnívá se Deep State.

„Investigation Info" s odkazem na bojovníky píše, že to co se dělo v Krynki bylo pro ně „peklo".

Většina odpovědných za evakuaci tvrdí, že obrana Krynki byla od začátku „extrémně obtížným úkolem s omezenými zdroji“. A od konce zimy se držení těchto pozic pro mnohé stalo „jednosměrnou cestou“. 

Čluny často nedokázaly vyzvednout raněné a stávalo se, že vojáci leželi s narychlo amputovanými končetinami deset dní a čekali na evakuaci. Při evakuačních cestách se počty obětí počítaly na desítky.

Mnoho člunů nepřijelo, stalo se, že kluci leželi 10 dní s useknutými končetinami a čluny k nám nemohly přijet. Měli jsme velmi zkušeného lékaře, který se snažil všechny stabilizovat ty, kteří čekali na evakuaci, nepřežili jenom dva. Jednou jsme čekali na evakuaci, otrávili nás plynem, všichni jsme vyběhli, ale doktor to nestihnul, otrávil se plynem a zemřel,“ říká jeden z vojáků.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:strana)


Anketa

Koho byste preferovali jako nového šéfa lidovců?