Ukrajinské jednotky potvrdily ústup z části Časov Jaru: Pozice byly zničeny

zprávy

Ukrajinské ozbrojené síly oficiálně potvrdily své stažení z mikrodistriktu Kanal v Časov Jaru. Mluvčí skupiny Chortisa Nazar Vološin řekl, že bylo „nevhodné“ držet mikrodistrikt a ukrajinské pozice tam byly zničeny.

Ukrajinské jednotky potvrdily ústup z části Časov Jaru: Pozice byly zničeny
Ilustrační foto
5. července 2024 - 03:20

Dříve ztrátu oblasti hlásil Deep State a jednotliví vojáci.

„V tuto chvíli pokračují boje o mikrodistrikt Novy, situace není zdaleka stabilní,“ řekl ukrajinský důstojník s volacím znakem „Alex“. "Novy" se nachází za kanálem Seversky Doněck - Donbas.


Pokud se Rusům podaří dobýt celý Časov Jar, změní se tím vlastně celá aglomerace Severodoněck na frontová města - Konstantinovka (bude vzdálena jen 10 kilometrů a s největší pravděpodobností se stane novým směrem ruské ofenzívy), Družkovka a Kramatorsk. (obě města jsou vzdálena něco málo přes 20 kilometrů), Slavjansk (30 kilometrů).

Na jih, ve směru na Toreck, postupovaly ruské jednotky na severu a v oblasti Družby, informuje veřejnost Deep State.



V New Yorku ruská veřejnost hlásí nový postup na jih od New Yorku a dobytí Petrovské Hory (klíčová výška v oblasti). Ukrajina to nepotvrdila, ale ukrajinské zdroje hlásily boje v jižní části vesnice.

V sektoru Pokrovského dobyly ruské jednotky vesnice Sokol a Voschod, informoval Deep State.

Na severu Charkovské oblasti byla téměř celá dobyta vesnice Sotnický Kazačok, která se nachází na hranici s Ruskem, ale západně od současného dějiště vojenských operací.

Deep State včera informoval o složité situaci 206.praporu, bránícího se v Doněcké oblasti (pravděpodobně směrem na Kuračovskij).

„Máme velký problém s 206. praporem, drtí nás na prach. Je jich hodně.

„Temný den v historii našeho praporu: 07/01/2024 Zaznamenejte si tento zatracený den a jednu nepřetržitou noční můru,“ píše také.

Velitelé jim podle velitele třetí roty tohoto praporu Romana Kulíka kladou nereálné úkoly, ignorují personální výběr vojáků, únavu armády a totální nedostatek munice.

„Je to prostě axiom války – vyšší velitelé obecně nemohou/odmítají objektivně posoudit schopnosti podřízených pracovníků V důsledku takové krátkozrakosti/hlouposti/zločinné nedbalosti se neplní fantastické úkoly, lidé umírají, vypadnou ze služby, a když se chuť k jídlu sníží a dojde k realistickým úkolům „Není už nikdo, kdo by je provedl,“ píše Kulik.

Argumenty o nemožnosti dokončit úkoly jsou podle něj ignorovány a takoví velitelé jsou „zesměšňováni jako slaboši a soplíci“.

Již dříve jsme psali o rostoucích neshodách mezi armádou a velením .

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Je podle Vás vysílání České televize objektivní a vyvážené?