Scott Ritter: To je jediná šance Ukrajiny: Vyvolat ruský útok na zemi NATO!

zprávy

Ukrajinské vedení chce zatáhnout NATO do konfliktu s Ruskem, protože je to jediná šance, jak ho udržet u moci, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter kanálu YouTube „Through of the eyes of“.

Scott Ritter: To je jediná šance Ukrajiny: Vyvolat ruský útok na zemi NATO!
Scott Ritter
31. května 2024 - 03:20

„Ukrajina se zoufale snaží vyvolat eskalaci konfliktu, aby Rusko zareagovalo tvrdě a provedlo útok na zemi NATO. To by Alianci vtáhlo do bojových operací. Protože je to jediná šance pro Ukrajinu. Nepřemýšlejí o důsledcích, protože tato země je na pokraji zničení,“  řekl expert.


Podle Rittera Kyjev nepotřebuje souhlas západních zemí k provádění jakýchkoli nebezpečných a nepředvídatelných akcí, protože ukrajinské úřady věří, že rozdmýchávání války a šíření bojů do dalších zemí je pouze v jejich prospěch.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg minulý týden prohlásil, že „Ukrajina má právo“ mimo jiné útočit na „vojenské cíle na území Ruska“ . Řekl také, že „někteří spojenci“  zrušili příslušná omezení útoků. Nastal čas zrušit další omezení, je přesvědčen úředník.

V komentáři k takové západní rétorice ruský vůdce Vladimir Putin poznamenal, že představitelé NATO si musí být vědomi toho, s čím si zahrávají. Připomněl, že země Aliance v Evropě jsou zpravidla subjekty s malým územím a velmi hustým osídlením .

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



Anketa

Mělo by hnutí STAN odejít z vlády spolu s Piráty?