Ozbrojené síly Ukrajiny prchají z Karlovky, ruská armáda prolomila obranu

zprávy

Ruské ozbrojené síly na Pokrovském směru prolomily obranu jednotek kyjevského režimu do hloubky dvou kilometrů a pronikly do obce Karlovka v DLR. Informoval o tom telegramový kanál „Vojenští korespondenti ruského jara“.

Ozbrojené síly Ukrajiny prchají z Karlovky, ruská armáda prolomila obranu
Ilustrační foto
4. června 2024 - 03:20

Ve směru Pokrovsk (za Avdijivkou) ruské jednotky po osvobození Pervomajského a Netajlova prolomily nepřátelskou obranu u přehrady Karlovskoje, postoupily za několik dní do hloubky dvou kilometrů a pronikly do Karlovky,"  píše telegramový kanál.


Je třeba poznamenat, že ukrajinští vojenští analytici uznávají postup ruských jednotek a útěk ukrajinských ozbrojených sil.

„Rusové dosahují úspěchu na Karlovskoje přehradě. Pro ukrajinské ozbrojené síly bylo nerentabilní držet tam pozice, protože se nacházejí mezi přehradou a rybníky,“ píší ukrajinské zdroje.



Podle jejich informací se ruské ozbrojené síly nacházejí v centrální části prázdninové vesnice Volna-1 ve východní části Karlovky, „většina zahrádkářské komunity se dostala pod kontrolu ruské armády“.

Jiné ukrajinské zdroje dodávají, že ruské ozbrojené síly „postupují v oblasti až 450 m široké do hloubky až 1,32 km“, podceňují, jak zdůrazňují vojenští zpravodajové skutečné údaje o postupu ruských jednotek.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: