Joe Biden o víkendu oznámí své odstoupení z voleb

zprávy

Joe Biden by o víkendu mohl odstoupit z prezidentského klání. V posledních dnech je vystaven enormnímu tlaku předních lidí v Demokratické straně, kteří se ho snaží všemožnými způsoby přesvědčit, že Donalda Trumpa porazit nemůže a že „pro dobro Ameriky a strany samotné“ je aby se vzdal volebního klání!

Joe Biden o víkendu oznámí své odstoupení z voleb
Joe Biden, americký prezident
19. července 2024 - 07:22

Dosud byl Biden neústupný, že plánuje v závodě zůstat, ale v soukromí si začíná uvědomovat, že to podle zprávy Axios nemusí být udržitelné. Byly mu předloženy průzkumy, které ukázaly, že prohraje s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Američané navíc v předvolebních průzkumech naznačují, že mu věk a zdravotní stav neumožňují řádně reprezentovat Spojené státy.

Rozhovory, které vedl s nejvyššími demokraty v Kongresu, pronikly do tisku a zprávy říkají, že vůdce senátní většiny Chuck Schumer, vůdce sněmovních menšin Hakeem Jeffries a Nancy Pelosiová mu řekli, že musí odstoupit.

Podle amerických médií mu dali jasně najevo, že jeho setrvání v souboji s Trumpem může přijít demokratům hodně draho. Několik vysoce postavených „demokratů" úředníků říká, že prezident Joe Biden by mohl vypadnout z prezidentského klání již tento víkend. Celkem 20 demokratů údajně vyzvalo Bidena, aby ze „závodu“ vypadl.

Mezitím Bílý dům oznámil, že prezident Biden trpí Covidem, ale nemoc charakterizovali jako mírnou a lékař Bílého domu řekl, že 81letý Biden je kvůli viru vyčerpaný.

Sám Biden při několika příležitostech řekl, že pouze „Všemohoucí Pán“ ho může přesvědčit, aby opustil souboj s Trumpem, i když v rozhovoru pro BET dodal, že by odešel, pokud by to jeho zdravotní stav vyžadoval.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?