Hodiny soudného dne ukazují dvě minuty před půlnocí!

zprávy

Hodiny "soudného dne", které symbolizují úroveň napětí ve světě ohledně jaderné hrozby, ukazují, že nás dělí dvě minuty do půlnoci, řekl náměstek šéfa ruské diplomacie Sergej Rjabkov televizi Russia 24.

Hodiny soudného dne ukazují dvě minuty před půlnocí!
Sergej Rjabkov, náměstek šéfa ruské diplomacie
5. srpna 2024 - 03:20

„Řekl bych, že tyto hodiny nyní ukazují o něco méně než dvě minuty do půlnoci, ale to neznamená, že pohyb ručičky hodin je nevratný a že začne válka. Ale musíme přijmout odpovědný přístup k tomu, co se děje,“  řekl náměstek ministra.


Další eskalaci konfliktu se podařilo vyhnout, uzavírá Rjabkov po jednání mezi šéfy vojenských resortů Ruské federace a Spojených států.

„Mohu říci, že na základě určitých indicií se na tyto adresy dostal signál, který ruská strana vyslala do Washingtonu a pokud jsem pochopil, nejen do Washingtonu, ale i do některých dalších metropolí ovládaných Washingtonem. Vyhnuli jsme se nové spirále eskalace,“ komentoval diplomat.

Již dříve ruské ministerstvo obrany oznámilo, že šéf ruského ministerstva obrany Andrej Belousov a jeho americký protějšek Lloyd Austin měli telefonický rozhovor a vyměnili si názory na situaci kolem konfliktu na Ukrajině.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: