Deep State: Rusové postoupili třemi směry

zprávy

Píše o tom ukrajinský vojenský telegramový kanál Deep State, který zveřejnil mapu vojenských operací.

Deep State: Rusové postoupili třemi směry
Ilustrační foto
5. června 2024 - 03:20

Za prvé: Rusové postupují v jižní části Rabotina na Záporožské frontě.

Za druhé: Jižně od obce Pobeda u Marinky. Mimochodem, v této oblasti mají Rusové zjevně úspěch v sousední Paraskovjevce - o tom psaly kanály Telegram a generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny oznámil, že v oblasti vesnice pokračují boje.


Zde je hlavním směrem útoku vesnice Konstantinovka, ležící západně od Paraskovjevky. Pokud to Rusové obsadí, bude hrozit, že vstoupí do týlu skupiny ukrajinských jednotek v oblasti Ugledar a ofenzivní fronta ruské armády jižně od Doněcka se obecně rozšíří.

A třetí postup Ruské federace je na severozápad od Očeretina ve směru Pokrovského. Soudě podle mapy Deep State vstoupily ruské jednotky na okraj vesnice Novooaleksandrovka.





Ukrajinský vojenský zdroj přitom nezaznamenává postup ukrajinských ozbrojených sil ve Volčansku , který dnes oznámil Ústav pro studium války a řada telegramových kanálů.

Předtím jsme shrnuli výsledky předchozího dne. Deep State hlásí, že ruské jednotky postoupily na západ od Netajlova – směrem k vesnici Karlovka. Systém S-300 byl zasažen raketami HIMARS v oblasti Belgorod.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Souhlasili byste s demisí vlády a vyhlášením předčasných voleb?

Ano 81%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif