Deep State: Ruské jednotky vstoupily do Kurachova

zprávy

Ruské jednotky podle vojenské veřejné služby Deep State postupovaly v oblasti Cukurino směrem na Kurachovskij směrv - vstoupily do vesnice z jihu a severu.

Deep State: Ruské jednotky vstoupily do Kurachova
Ilustrační foto
5. října 2024 - 03:20

Z východu se Rusové přiblížili ke Kurachovu, hlásí Bildu vojenský pozorovatel Julian Röpcke. Píše, že na videu z ukrajinských dronů jsou ruské jednotky už dva kilometry od města, ačkoli před dvěma týdny byly osm kilometrů daleko.

O tomto pokroku včera psala i ukrajinská armáda. Bojovník Aidaru Stanislav Bunjatov napsal, že Rusové „byli schopni se prosadit některými pozicemi“ ve směru na Kuračovo během útoku na obrněná vozidla.

Domnívá se, že pro Rusy bude těžké zaútočit „čelem“ na Kuračovo, a proto chtějí především dobýt Maksimiljanovku, na kterou se již intenzivně útočí z Ostroje, a poté se pokusí probít do vesnice. Dalneje a odtud rozvinout ofenzívu směrem na Bogojavlenku s cílem umístit řadu vesnic, které byly ohroženy obklíčením, což donutilo ukrajinské ozbrojené síly opustit „kapsu“.

Dnes ráno pokračovaly mechanizované útoky ve směru Kuračovsko-Ugledar.



Veřejné stránky ruské armády píší, že Rusové získali oporu v Ostrovském, a tím odřízli zásobovací cestu ukrajinským ozbrojeným silám v oblasti řeky Volča. Z tohoto důvodu je nyní ukrajinská skupina v Gornjaku a Kuračovce zásobována po poslední silnici, která vede severně od nádrže Kuračovka. Píšou, že Rusové intenzivně útočí ve směru této trasy a obecně na jih ke Kuračovu.


Zejména ruská veřejnost tvrdí, že ruská armáda dobyla většinu osady Cukurino, která se nachází mezi Gornyjakem a Selidovem. Úplné dobytí Cukurina a další postup na jihozápad směrem k přehradě Kuračovka a dále na západ vytvoří hrozbu obklíčení ukrajinských jednotek, které stále drží obranu v Gornjaku a v nedaleké Kuračovce.

To také vytvoří hrozbu vstupu do zadní části Kuračova ze západního směru.

Jihovýchodně od Kuračova ruské jednotky postupovaly směrem ke Katerjanivce, hlásí Deep State. 

To znamená, že se snaží prorazit do Kuračova z jihu, východu a severu. 

Příběh pokračuje 72. brigádou ukrajinských ozbrojených sil bránící Ugledar, která si stěžovala na nedostatek vojáků a únavu. Uvádí se, že nyní je převáděna na nové pozice bez jakékoli rotace, hlásí válečná zpravodajka Julia Kirienko-Merinova.

72. brigádě bylo řečeno, aby zaujala pozice, které 123. Nikolajev TRO „odmítá“ obsadit "Byla to tato jednotka, která měla podporovat 72 v Ugledaru, ale pěchota TRO nepomohla"

A potvrzuje, že neexistoval žádný oficiální příkaz opustit město, jak řekla armáda. Ačkoli operační velení Chortica uvedlo, že existuje tým.

Ústup proběhl se ztrátami. Obecně platí, že během služby v 72. brigádě některým ze 7 praporů „nezbyla žádná pěchota“. Byla však opět uvedena do polohy bez odpočinku. „Myslím, že si dokážete představit, jaký je morální a psychologický stav vojáků, dokonce i velitelé píší zprávy o jejich odvolání z velení,“ píše Kirijenko-Merinova.

Zpět ke 123. brigádě – dnes vyšlo najevo, že asi stovka vojáků 187. praporu odmítla splnit bojovou misi a bez povolení opustila vojenskou jednotku na Donbasu, píše Suspilne.

Bojovníci šli na shromáždění ve Voznesensku v Nikolajevské oblasti, aby oznámili nedostatečný výcvik a nedostatek zbraní k účasti na nepřátelských akcích. „Opakovaně jsem žádal, dokonce i na svůj vlastní sektor, za který jsem byl odpovědn, žádal jsem o PKM a kulomety, bylo miřečeno:  „My je nemáme, nemůžeme je poskytnout na Donbas, s čímmáme bránit?“ řekl voják.


Vedoucí oddělení psychologické podpory personálu velení sil TRO Alexandr Puchalskij uvedl, že jednotka je plně vybavena zbraněmi a vojenskou technikou. A bojovníci čelí trestní odpovědnosti.

Novinář Vladimir Bojko sloužící v řadách ozbrojených sil Ukrajiny potvrdil, že se zastřelil velitel praporu 86. praporu 123. brigády TrO Igor Grib.

Podle Bojka spáchal 33letý velitel praporu sebevraždu 2. října poté, co jeho prapor uprchl z pozic poblíž Ugledaru. Hlásí, že se Grib zastřelil, když se bojovníci utekli po prvním výstřelu.

(rp,prvnizpravy.cz, strana,foto:arch.)


Anketa

V referendu o vystoupení či setrvání České republiky v EU byste hlastovali pro::