Slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany

regiony

Ve čtvrtek 25. července 2024 v 8.30 hodin se uskuteční na náměstí Svobody v Brně slavnostní ceremoniál ukončení vojenského prezenčního studia absolventů Univerzity obrany.

Slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany
Z minulých ročníků
20. července 2024 - 07:00

Slavnostnímu vyřazení téměř než 200 absolventů jedinévojenské vysoké školy v ČR budou přítomni vážení hosté. Letos se vyřazení zúčastní i prezident republiky a vrchní velitel ozbrojených sil Petr Pavel. Na hlavní tribuně budou dále přítomni představitelé Ministerstva obrany ČR, zástupci Armády ČR, hlavní funkcionáři UO, představitelé státní správy a místní samosprávy, rektoři vysokých škol, zástupci spolupracujících organizací, partnerských spolků, veteránských organizací a samozřejmě rodiče, příbuzní a známí absolventů.

Letošní absolventi budou symbolicky vyřazeni prostřednictvím nejlepšího absolventa Fakulty vojenských technologií UO poručíka Ing. Daniela Popeláře, který úspěšně ukončil studium v pětiletém magisterském studijním programu „Kybernetická bezpečnost“. Nejlepší absolventi obdrží věcné dary ministryně obrany ČR a finanční odměny rektorky-velitelky UO. Součástí slavnostního ceremoniálu bude i symbolický akt předání funkce rektora-velitele. Nástupcem současné rektorky-velitelky brigádní generálky Zuzany Kročové se od 1. srpna 2024 stane plukovník gšt. Jan Farlík.

Na počátku slavnostního ceremoniálu v 8.30 hodin a v jeho závěru cca v 9.25 hodin se uskuteční tradiční průlet letecké techniky nad náměstím Svobody. Vyřazení bude ukončeno slavnostním pochodem absolventů. Vrcholný okamžik v začínající kariéře vojenského profesionála potvrdí absolventi sborovým zvoláním „Sloužíme vlasti“ a vyhozením vojenských čepic do vzduchu.

Následné promoce absolventů brněnských fakult UO proběhnou 25. 7. 2024 od 11.30 hodin do 18.30 v Aule prof.Braunera na FEKT VUT v Brně, Technická 12, Brno.

Jihomoravskenovinky.cz informovala por. Ing. Veronika Černá, tisková mluvčí, Univerzita obrany.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:arch.)
 


Anketa

V referendu o vystoupení či setrvání České republiky v EU byste hlastovali pro::