Zrušit rodinu? Passer si nebral servítky a naložil sestrám Kotvalovým

politika

Na webu Českého rozhlasu vyšel článek s titulkem "Stavební kámen společnosti? Sestry Kotvalovy se zamýšlejí, proč a jak Zrušit rodinu". Passer si jej přečetl a pak už nezůstal na kameni kámen. Padla i velmi ostrá slova.

Zrušit rodinu? Passer si nebral servítky a naložil sestrám Kotvalovým
Zbyněk Passer
20. července 2024 - 08:30

„Všechny naše potřeby, ať už emocionální, fyzické, spirituální, má zajišťovat rodina. A to se často neděje,“ popisuje novinářka Lucie Kotvalová. A společně se svou sestrou, publicistkou Annou Kotvalovou, v nové epizodě podcastu Lit přemýšlejí, proč a jak zrušit rodinu.

S rozvracením či rušením principů rodiny však bytostně nesouhlasí úspěšný český podnikatel a bývalý dlouholetý zastupitel městské části Praha-Koloděje Zbyněk Passer, který myšlenky sester Kotvaldových okomentoval a nevyhnul se i velmi expresivním výrazům. 

„Tenhle báječnej nápad měli už komunisti. Děti ať vychovávají soudružky a soudruzi v jeslích a školkách a povaleči z kaváren šup do polí a továren. 

I tomu bolševikovi ale nakonec, došlo že ta zas*aná komuna je chorej nápad. Že klasická rodina je základ státu.

Před nimi rozbití rodin zvládala řada expanzivních a despotickych kultur a struktur. Vzpomeňme turecké vládce z časů expanze přes Bospor, kdy odváděli na Balkáně děti, vymyli jim na sultánově dvoře mozek a udělali z nich jeho pretoriány - janičáře.



Vlastní krev se pak vracela domů a podřezávala krky rodičům a souvěrcům. 

Když potřebujete lidi ovládnout, musíte jim nejdřív zpřeházet žebříček hodnot. To se dělá dost blbě v systému, kdy děti vychovává funkční rodina a všťepuje jim po generace osvědčené základní hodnoty. 

Když tu rodinu "zrušíte" a do malých mozečků rvete od kolébky duhově-zeleno-rudou ideologii, můžete dosáhnout parciálního úspěchu, za cenu společenského rozvratu, protože nahrazujete řád neřádem. 

Jenže, vykladejte tohle frustrovanejm blbkám, jejichž jedinou hodnotou je ničit základy společnosti a působit rozvrat.

Argument "Některé rodiny jsou parciálně disfunkční, pojďme je proto zrušit" je validní asi jako "Ne všechny policejní a vojenské jednotky a lékařská pracoviště jsou plně funkční, pojďme zrušit policii, armádu a zdravotnictví."

Psali jsme:

Je neuvěřitelný, jaký hov*a musím financovat poplatky jako veřejnoprávní. Wave je krajně levicová progresivistická sra*ka, která nemá co dělat ve veřejnoprávním rozhlase. Pokud tam tedy nebude rovnou i krajně pravicová. Něco mi říká, že nebude," zakončil svůj komentář na sociální síti facebook Passer.

(jar, prvnizpravy.cz, screen: dvtv)


Anketa

Koho byste preferovali jako nového šéfa lidovců?