Zdeněk Zbořil: Politici na roztrhání, ale opravdu!

politika

<< VIDEO >> Tento týden jsme svědky několika summitů v Bruselu a vypadá to, že politici jsou na roztrhání. Nejdříve tam byli politici z Perského zálivu, potom jednali Evropané sami mezi sebou o migraci a následuje schůzka ministrů obrany NATO.

Zdeněk Zbořil: Politici na roztrhání, ale opravdu!
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
19. října 2024 - 02:20

Co nám k tomu můžete říct pane Zbořile?


„Předem bych řekl, že mně to připadá, že na roztrhání je celý svět, anebo že alespoň vrcholní reprezentanti politické a ekonomické moci se tak chovají. Jako kdyby chtěli svět zničit, rozdělit si ho mezi několik desítek významných osobností nebo třeba států. A ti ostatní budou jenom publikem, které bude přihlížet projevům dost často majícím povahu zfalšovaných zpráv z prostředí umělé inteligence.


Když slyším informaci, dokonce z České nebo Slovenské televize, že Kamala Harrisová nebude pokračovat v politice Joe Bidena, tak nevím, jestli tu zprávu někdo nepodstrčil z některé redakce zábavy a poučení. Nebo zda si jí někdo špatně nepřeložil, nebo jestli je někdo takový hlupák, že neumí ani mně sdělit, zda mu to Kamala Harrisová řekla. Anebo jestli on to má z druhé,  třetí nebo desáté ruky,“ říká Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Důvěryhodné a nedůvěryhodné zprávy…

„Docela bych důvěřoval informacím o schůzce producentů nafty nebo států, které jsou rozhodujícím politickými pozadím produkce nafty z oblasti Perského zálivu, protože víme, že tam jde jen a čistě o peníze, že tyto země budou nějak reagovat na situaci v Palestině a Státu Izrael, a že se obávají, aby jejich obchody nebyly kráceny. Je jim skutečně jedno, myslím si, kde a kteří lidé umírají, a kdo po sobě střílí. Jde přece jen o tankery a o ropovody, které mají někam dopravovat jejich zlato ať už je černé, plynové anebo nějak rafinovaně zpracované.


Zprávy z Evropy, z těch evropských summitů, už jsou samozřejmě také četné, a čím četnější, tím se mi zdají nebezpečnější, protože jsou hloupější a přiměřeně podobně chaotické.  Když jsem se dozvěděl, že prezident Zelenskij navrhuje, aby se po odchodu americké armády z Evropy, funkce jednotící armády severoatlantického paktu chopila armáda ukrajinská, tak, aniž bych ho podezíral, že nemluví pravdu a že ten nápad se nezrodil v jeho hlavě, je to v každém případě nějaká více než informace.  Jednak spíše mediální deformace, na kterou bych nevsadil ani falešný pětník, jednak patří k velikosti doby, kterou žijeme, všechno může být zítra jinak. A co teprve pozítří?,“ dodává Zdeněk Zbořil.



(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX







Anketa

V referendu o vystoupení či setrvání České republiky v EU byste hlastovali pro::