Vypněte metro a teplou vodu! Foldyna si nebral servítky

politika

„Pepo Středulo, vyhlaš generální stávku! Přestaňte pracovat, vypněte v Praze metro, vypněte jim teplou vodu!“ to jsou slova poslance SPD Jaroslava Foldyny, která pronesl na demonstraci Lidé proti vládě konané v Mladé Boleslavi. 

Vypněte metro a teplou vodu! Foldyna si nebral servítky
Jaroslav Foldyna, poslanec SPD
11. června 2023 - 13:02

„Jdou do nás natvrdo. Pěkně nás nasucho hoblujou a dělají nám přesně to, co kritizovali předtím, ale co to je za politiku, že berou důchodcům, berou těm slabým – a kam ty prachy dávají? Kam dávají ty prachy z toho navýšenýho DPH, kam dávají ty miliardy, platí z toho nějaký dluhy? Dělají další dluhy, větší dluhy. A chcete je tady ještě dva a půl roku mít?“ prohlásil poslanec za SPD Jaroslav Foldyna na demonstraci Lidé proti vládě v Mladé Bolestavi. 

„Je potřeba křičet v odborech. Odbory, to je ta možnost, která by měla vyhlásit generální stávku. Pepo Středulo, vyhlaš generální stávku! Přestaňte pracovat, vypněte v Praze metro, vypněte jim teplou vodu! A je po válce. Ať zavolají toho Lipavskýho, ať udělá deset kliků, ať jde pro vodu. A on udělá co? Já vím, ale nesmím to říkat. Dámy a pánové, to přece není možný, oni tady lžou, jako když tiskne,“ tepal vládu poslanec Foldyna.


„Kde to jsme, aby si prostě vláda dělala, co chce! Lipavský mele nějaký nesmysly, diplomaté jsou zkušení lidé. A já když jsem viděl toho bakaláře Lipavskýho, kterýho jsem nikdy předtím neslyšel a neviděl, že reprezentuje naši zemi a žvaní takový nesmysly. Jsou to hovadiny, ale na demonstracích se to neříká. Já si myslím, že musíme udělat všechno pro to, aby skončili. My to 2,5 roku vydržíme, ale to, co budeme platit, víte, může přijít nová vláda. Já věřím tomu, že je ve volbách porazíme. Já se spojím i s čertem jenom proto, abychom porazili Fialovu vládu, která zadlužuje tuhle zemi. Zadlužuje naše děti a naše vnuky. Zkusíme se jich zbavit. Za každou cenu. A jsou dvě cesty: generální stávka, nebo za 2,5 roku volby. Já jsem přesvědčen, že i ti, co se dneska nechtějí spojit, spojí v to, abychom je vykopli, změnili zákony. Co budeme platit, jsou dluhy, které to dělají. Ty úvěry, které nabere Evropská unie na Ukrajinu, které my budeme muset zaplatit. Ty dluhy, které nabere Jana Černochová, ta nakupuje ty letadla, obranná letadla, který nosej atomový zbraně. Na co takový letadla potřebujeme, úplně se zbláznili? My stavíme na nohy americký průmysl za vaše prachy. To není možný,“ pokračoval Foldyna. 

Také jsme psali:

„Musej pryč. A k tomu jsou dvě možnosti. Buď generální stávka, kde v Praze přestane téct teplá voda a jezdit metro, nebo ve volbách se všichni spojíme, abychom je vykopli. A já vám děkuju, že jste přišli,“ zakončil Foldyna svůj proslov k lidem v Mladé Boleslavi.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Souhlasili byste s demisí vlády a vyhlášením předčasných voleb?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif