Vládne nám dnes elita nebo spodina, paní Müllerová?

politika

Já bych byla všemi čtyřmi pro tu spodinu, milostpane. Co vy?

Vládne nám dnes elita nebo spodina, paní Müllerová?
Lubomír Man
4. července 2024 - 07:22

  • Já taky. Ale víte, co mě na té spodině šokuje ještě víc než to, že nám vládne?
Co, pane Švejk? Mluvte!
  • To, že ona to, že je spodina, vůbec neskrývá. Naopak, dává to na odiv. Jakoby na to, že je duchovním  odpadem národa, byla hrdá: „Hleďte, jsme tupci, jací tady ještě nebyli, ale vládnem. Ukažte mi někoho, kromě nás, samořejmě, komu se tohle zadaří?“
Gratuluji! To je přímo umělecky přesné vyjádření dnešní situace, pane Švejk. Zbývá jen uvést pro to příklad z nejposlednější doby, že? Vidím na vás, že se na to už třesete. Tak ven s tím.
  • Ano. Jde o internetové fotky našich vládnoucích politiků v otextovaných tričkách, ˇkteré mi před chvilkou přišly od kamaráda. A celou tu sbírku uvádí tento text: „Už jste viděli nějaké takové tričko na normálním člověkovi?“
To vypadá nadějně, pane Švejk. Kteří otričkovaní politici v té sbírce figurují?
  • Uvádí ji jaderná inženýrka Dana Drábová v černém tričku opatřeném textem: Fuck you Putin. Což přeloženo znamená: m-dám tě Putine


No jo, tak takovouhle moudrost by na hruď normální člověk skutečně asi nenatáhl, že? Kdo je tam další?
  • Premiér Fiala s ministryní obrany Černochovou. Ti si zřejmě na jejich zvláštní přání nechali na trička neurčité barvy vytisknout českého lva ochraňujícího pyramidu dělových nábojů.připravených nejpravděpodobněji pro export na Ukrajinu. No a český lev tu přepravu zajišťuje. Co vzsnešenějšího může též v současném našem režimu dělat, že ano?
Další?
  • Rozesmátá ministryně obrany Černochová se stejně naladěnou předsedkyní PS Pekarovou. Obě v bílých tričkách s potiskem americké stihačky F-35 a obě bez sebe nadšením z toho, že  i jejich zásluhou se tato stihačka stane daleko nejdražší zbraní, kterou jsme si ku prospěchu vojenskoprůmyslového koplexu USA a k nižádnému prospěchu našemu, kdy pořídili..

A dál?
  • Pekarová v bílém tričku s potiskem kladiva a banánu a textem: „Už nikdy fronty na banány“. Nic inteligentnějšího než tohle, si, paní domácí, nedovedu představit.
A dál?
  • Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák v šedém tričku ozdobeném potiskem českého lva láskyplně objímajícího znak eura. A pod znakem text: Euro v Česku.eu.
To je rým, milostpane. Viml jste si toho?
  • Jistě. Stejně jako je zrýmovaný i titulek článku, z něhož jsen vám citoval: „Množství idiotů leze nade všecny meze“.Ale já už letím. Jinak zas zasednu ke stolu U kalicha jako poslední.

(rp,prvnizpravy.cz,lubomír Man,foto:arch.)



Anketa

Je podle Vás vysílání České televize objektivní a vyvážené?