Tragédie v Německu. Fiala se neudržel a pustil se do Pospíšila

politika

Po pátečním útoku nožem na oslavách v německém městě Solingen zůstali tři mrtví a pět těžce zraněných. Na sociálních sítích se opět rozvířila debata ohledně migračního paktu a došlo i na kampaň SPD a Jiřího Pospíšila. 

Tragédie v Německu. Fiala se neudržel a pustil se do Pospíšila
Radim Fiala (SPD)
25. srpna 2024 - 07:22

Po pátečním útoku nožem na oslavách v německém městě Solingen zůstali tři mrtví a pět těžce zraněných, řekla agentuře DPA policejní mluvčí z Düsseldorfu. Úřady místo činu v centru uzavřely. Podle informací deníku Bild je pachatel arabského vzezření na útěku. Útočník je podle policie stále na útěku a pravděpodobně jednal sám.

Politici nejen v Česku odsuzují tento brutální útok a diskuse na sociálních sítích se opět rozběhla i kolem kampaně hnutí SPD, Trikolory a PRO do senátních a krajských voleb. A jako rezonující téma se opět vynořuje migrační pakt, který schválila Fialova vláda a o jehož podmínkách nám opakovaně lhal ministr vnitra a šéf STAN Vít Rakušan. Podívejme se na reakce našich politiků po tragédii v německém Solingenu.



„Radim Fiala (SPD): Kampaň SPD upozorňuje na věci, které se skutečně dějí a za které je zodpovědný aktuální establishment včetně asociální vlády Pětikoalice, která přijala Migrační pakt. Hysterický Jiří Pospíšil z TOP 09 chce pravdu zakrývat a zastrašovat trestními postihy. Pokud bude SPD ve vládě, přinutíme naše partnery, abychom Migrační pakt jednoznačně nedodržovali. Je to takový zásah do národní svébytnosti, že větší si lze stěží představit. Přijmout proti své vůli vysoce problémové cizince nebo „za trest“ platit, tedy jednat v obou variantách proti zájmům vlastních občanů, je bruselský diktát. Jsme-li samostatný stát, na naše území ani na peníze z našeho rozpočtu nemá nikdo nárok," zveřejnil na svém facebooku místopředseda SPD Radim Fiala. 

„To, co sledujeme, je rozpad Evropy před našima očima. A není to náhodou. Tohle jde za všemi podporovateli ilegální migrace a za všemi, který problém posledních téměř 15 let ignorovali. Následky se, bohužel, začínají nezastavitelně projevovat. Česká republika nemusí dopadnout jako Německo. Vít Rakušan ale upsal naši zemi ke stejné migrační politice. Je to zrada a musíme to mít na paměti v dalších volbách. Ještě není pozdě," napsal Matěj Gregor ze strany Motoristé sobě.

Psali jsme:

„Stále si tu ještě někdo myslí, že kampaň SPD a Trikolory je nemístná a přehnaná? Ještě je tu někdo, kdo si myslí, že Jiří Pospíšil z TOP09, který hned spěchal podat trestní oznámení, není nechutný, trapný pozér? Ještě je tu někdo, kdo si myslí, že přijetí migračního paktu je pro naši zemi správná cesta"? zveřejnil na svém facebooku místopředseda Trikolory Petr Štěpánek a odkazoval se na kampaň SPD, Trikolory a PRO do blížících se krajských a senátních voleb, které se dostalo velké kritiky zvláště ze stran vládní pětikoalice.

(z facebooku hnutí SPD)

(jar, prvnizpravy.cz, repro: cnn prima)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: