Stydím se za našeho premiéra. Hašek se omluvil všem Slovákům

politika

Podle premiéra Petra Fialy (ODS) není obnovení mezivládních konzultací se slovenským kabinetem na pořadu dne. Prý i kvůli zdravotnímu stavu Fica po atentátu na něj by byly takové úvahy předčasné, míní Fiala! Advokát Michal Hašek ze strany PRO to nenechal jen tak.

Stydím se za našeho premiéra. Hašek se omluvil všem Slovákům
Michal Hašek (PRO)
26. června 2024 - 14:35

„Den, kdy se opět stydím za našeho premiéra. Říci při návštěvě nově zvoleného prezidenta Slovenské republiky Petra Pellegriniho následující slova chce už fakt silný žaludek.

Obnovení mezivládních konzultací se slovenským kabinetem není podle Fialy na pořadu dne. I kvůli zdravotnímu stavu Fica po atentátu na něj by byly takové úvahy předčasné, míní Fiala!


Je to právě naopak. Kdy jindy měla česká vláda ukázat solidaritu s premiérem,který přežil atentát a s jeho vládou ? A dorazila to pražská policie, která souhlasné výroky s atentátem na Roberta Fica namísto trestního stíhání za schvalování pokusu o vraždu označila za vyjádření “svobody slova”.

Psali jsme:

Robo, Slováci a Slovensko, omlouvám se Vám a věřím, že nejsem sám," okomentoval chování a vyjádření premiéra Petra Fialy během návštěvy slovenského prezidenta Petra Pellegriniho advokát a bývalý Jihomoravský hejtman Michal Hašek (PRO).

"Neuctivé!" Bratislava zkritizovala Fialu

Na Fialovo vyjádření už zareagoval i Úřad slovenské vlády, který považuje dnešní vyjádření českého premiéra Petra Fialy (ODS) za neuctivé. Fiala během návštěvy slovenského prezidenta Petra Pellegriniho prohlásil, že obnovení mezivládních konzultací se Slovenskem není na pořadu dne a že podobné úvahy považuje za předčasné i kvůli zdravotnímu stavu slovenského premiéra Roberta Fica. Úřad vlády v Bratislavě to uvádí v svém prohlášení.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?