Štěpánek: Česká televize? Totalitní nástroj Fialovy vlády

politika

Televizní a rozhlasové poplatky jsou neefektivní, iracionální a asociální, neboť v toku času se pozvolna přeměnily na podivnou degresivní „daň z domácnosti", píše Petr Štěpánek na facebooku.

Štěpánek: Česká televize? Totalitní nástroj Fialovy vlády
Petr Štěpánek
12. července 2024 - 06:20

Efektivita jejich výběru je problematická, systém je zastaralý a v poměru ke svému platu paradoxně nejvíce platí ti nejchudší. Poplatky je potřeba zrušit, ne je navyšovat.

Samotné zrušení poplatků ale nestačí. Českou televizi (i rozhlas) je potřeba zeštíhlit, její hospodaření podrobit skutečné veřejné kontrole a především a hlavně její zpravodajství a publicistiku otevřít celému názorovému spektru. A pokud to nepůjde, nezbývá než veřejnoprávní média raději zrušit. Bez náhrady. Ostatně, máme nějaké veřejnoprávní noviny či časopisy? Nemáme. A vadí to něčemu?


Hlavní problém České televize není v tom, co vysílá, ale co všechno nevysílá. Svět i politika jsou mnohem pestřejší. Dojde-li k onomu politickému zločinu, který pětikoalice chystá, je nejvyšší čas přistoupit k občanské neposlušnosti. Přestat platit. Prostě tu hydru nekrmit.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Měla by podle vás pobírat Eva Pavlová měsíčně takřka 100 tis. Kč jen za to, že je "manželka" prezidenta?