Štefec: Platí stále? Když se střílí mezi sebou, tak nás to nezajímá?

politika

Rakouská Vídeň. Historicky hlavní město valčíku, opery a špionů. Nově také město etnických válek, v němž zuří ozbrojené potyčky o vymezení hranic zločineckých teritorií mezi Čečenci, Syřany a Afghánci. Zatím vybavených „pouze" noži a „bejsbolkami". Zatím.

Štefec: Platí stále? Když se střílí mezi sebou, tak nás to nezajímá?
Jaroslav Štefec
10. července 2024 - 06:20

V duchu oblíbeného reklamního sloganu „Brzy i u vás!" se máme na co těšit. A můžeme za to poděkovat Rakušanovi. Dokonce osobně! Jak symbolické...píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Vzbuzuje to ve mně neodbytný pocit déjà vu „zlatých devadesátých", kdy u nás zuřily války mezi albánskou, ruskou, ukrajinskou, čínskou a izraelskou mafií. Tehdejší MV, jistý Jan Ruml, k tomu v roce 1993 veřejně prohlásil: „Když se střílejí mezi sebou, nás to nemusí zajímat". Nezajímalo nás to, a výsledek se dostavil. Oni se totiž stříleli o náš majetek a naše peníze.


Pokud nás nebude zajímat, co se kolem nás děje ani dnes, skončíme brzy jako Holandsko, Belgie, nebo Francie, kde už ozbrojené islamistické bojůvky přešly od nožů na (samozřejmě nelegálně držené) střelné zbraně a kde se střelba v ulicích velkých měst stala součástí místního koloritu. V Rakousku je to (zatím) horká novinka.

Dnes se totiž nestřílí „jen" o náš majetek a peníze, které v tom samozřejmě také hrají nezanedbatelnou úlohu. Dnes se symbolicky „střílí" o budoucnost našeho civilizačního okruhu, o náš způsob života, o naši existenci. A ať se na mě „progresivisté" z řad Pirátů, TOP09 a dalších obskurních stran nezlobí, o takovéto kulturní obohacení ani já, a doufám, že ani většina občanů ČR rozhodně nestojíme.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?