Sláva Jourové! Zahradil se ji vysmál a nebral si servítky

politika

Bývalý europoslanec Jan Zahradil (ODS) okomentoval pokračující slovní přestřelku Věry Jourové s majitelem sítě X Elonem Muskem, ktrý Jourové vzkázal, že je „ztělesněním byrokratického zla“.

Sláva Jourové! Zahradil se ji vysmál a nebral si servítky
Jan Zahradil (ODS)
23. října 2024 - 06:05

Musk tak reagoval na vyjádření Věry Jourové, že on sám je propagátorem zla. Evropská komise letos v létě uvedla, že Muskova firma X podle předběžných závěrů porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu, za což jí hrozí pokuta. Unie mu vytýká, že se na platformě často objevují nenávistné příspěvky.

Tyto výtky šíří i končící česká eurokomisařka Věra Jourová. Evropská komise navíc hrozí, že ho bude pokutovat až šesti procenty z ročních příjmů jeho společností. V rozhovoru pro Politico, zveřejněném ve středu 16. října, Jourová uvedla, že Elon Musk neumí rozlišovat mezi dobrem a zlem, a označila jej za „propagátora zla“. Nechala se také slyšet, že od doby, co Musk vlastní sociální síť X, se tato platforma stala centrem šíření antisemitismu.

Majitel sítě X pak ve svém statusu zaútočil přímo na končící eurokomisařku Věru Jourovou. „Věra Jourová je ztělesněním banálního, byrokratického zla,“ konstatoval Musk.

A jejich slovní rozepře pokračuje dál. Nyní se Jourová do Muska opřela v rozhovoru pro DVTV, kde reagovala na Muskovu kritiku, že představuje „ztělesněné zlo“. „On nebrání šíření odporného, nemorálního obsahu,“ řekla nyní Jourová o Muskovi s tím, že se nenávist stává normou.



„Osobně rozlišuju dobro a zlo a čekala bych to i od šéfů platforem jako Elon Musk. Moc těchto lidí je obrovská, a když není vyvážená odpovědností, máme problém. On na své síti nebrání šíření obsahu, který je odporný, nemorální a zákonem zakázaný. Holokaust také začal u slov, která nikdo neopravil a nezastavil,“ uvedla pro DVTV končící eurokomisařka Věra Jourová.

„Napadlo mě pozvat Muska do Terezína, aby pochopil, čemu dává prostor na své sociální síti,“ reaguje končící eurokomisařka.

Psali jsme:

Jan Zahradil počínání Jorurové okomentoval a vysmál se tomu, jak "česká úřednice" proslavila naši zem. 

„Tohle je stejně výrok týdne. Aneb jak česká úřednice v Evropské komisi globálně “proslavila” naši zemi.

Takže je namístě si zase připomenout: největším zdrojem dezinformací je samotný “boj proti dezinfo”. Je to snaha o masivní manipulaci veřejným míněním, dirigovaná státní (a nadstátní) byrokracií, zpravodajskými službami, mediálním mainstreamem a existenčně závislými “experty”.

Proč? Peníze a moc.

Byrokraté a zpravodajci chtějí více zákonných pravomocí a více prostředků z veřejných rozpočtů.
Mediální mainstream chce omezit konkurenci a její přístup na trh.

“Experti” chtějí více grantů, studií, projektů, přednášek. A politici na to naskakují z hlouposti, zbabělosti nebo oportunismu," okomentoval výroky Jourové bývalý europoslanec Jan Zahradil na svém facebooku.

(dan, prvnizpravy.cz, repro: xtv)


Anketa

Zajímá vás, zda-li Andrej Babiš skutečně byl či nebyl u StB?