Škoda, že paní Nerudová není lesba tmavé pleti, zamyslel se Korecký

politika

Danuše Nerudová čelí kritice, kterou označuje za projev šovinismu. A aby toho nebylo málo, dostala co proto ještě od komentátora Miroslava Koreckého. A ten si rozhodně nebral servítky.

Škoda, že paní Nerudová není lesba tmavé pleti, zamyslel se Korecký
Miroslav Korecký, komentátor
3. června 2024 - 11:30

Minulý týden opět vzbudil pozornost známý novinář Miroslav Korecký svým komentářem, který zveřejnil i na sociálních sítích. Tentokrát se jeho postřehy zaměřily na Danuši Nerudovou, bývalou rektorku Mendelovy univerzity a současnou kandidátku do Evropského parlamentu za stranu STAN.

Danuše Nerudová, která dnes na Mendelově univerzitě vyučuje manažerské účetnictví, čelí kritice ze strany svých nadřízených i studentů. Podle nich se její výuka omezuje na pouhé přepisování z tabule a sama učitelka prý látku dostatečně neovládá. 

„Všem se prý uleví, až odejde vylepšovat europarlament,“ poznamenal Korecký s odkazem na názory z akademického prostředí.



Nerudová, která je lídryní kandidátky STAN, však kritiku odmítá a tvrdí, že jde o útoky motivované šovinismem. 

„Můj nadřízený na univerzitě má obrovský problém s úspěšnými ženami,“ prohlásila Nerudová. 

„Škoda, že paní Nerudová není lesba tmavé pleti, protože to by za její neschopnost nemohl jen mužský šovinismus, ale i homofobie a rasismus,“ zakončil Korecký svůj komentář ironickou poznámkou.

(příspěvek Miroslava Koreckého)

Tento komentář rozvířil debatu na sociálních sítích i v akademické obci. Podporovatelé Nerudové ji brání a označují Koreckého slova za nevhodná a přehnaná. Na druhé straně se objevují i hlasy, které volají po hlubším přezkoumání kvality výuky na univerzitě a upozorňují na důležitost zajištění vysokých standardů vzdělávání.

Psali jsme:

Miroslav Korecký je známý svými trefnými, ale často kontroverzními postřehy, které pravidelně publikuje jak v novinách, tak na sociálních sítích. Jeho poslední komentář k situaci kolem Danuše Nerudové znovu ukázal, že jeho názory dokážou vyvolat silné reakce a otevřít diskusi na témata, která společnost rozdělují.

(jar, prvnizrpavy.cz, repro: xtv)


Anketa

V referendu o vystoupení či setrvání České republiky v EU byste hlastovali pro::