Síkela a silné portfolio? Měl si holt nazout lodičky, říká Marková

politika

Velké zklamání pro Česko. Síkela bude eurokomisařem pro mezinárodní partnerství. Toto Síkelovo "vítětství", které vypovídá o tom, jak vážně nás v EU jako zemi berou, okomentovala na facebooku Jana Marková.

Síkela a silné portfolio? Měl si holt nazout lodičky, říká Marková
Jozef Síkela, ministr průmyslu
18. září 2024 - 11:50

Český ministr průmyslu Jozef Síkela (STAN) bude v nové Evropské komisi eurokomisařem pro mezinárodní partnerství, oznámila šéfka Komise Ursula von der Leyenová. Původně se přitom spekulovalo o tom, že dostane na starost daleko významnější obchod nebo energetiku. Jde tedy pro Česko o velké zklamání. Místopředseda STAN Lukáš Vlček Novinkám ale sdělil, že i toto portfolio lze považovat za „silné“.

"Silné" portfolio a Vlčkovo hodnocení však neušlo pozornosti Janě Markové.



„Síkela bude eurokomisařem pro mezinárodní partnerství. Místopředseda STAN Lukáš Vlček ale sdělil, že i toto portfolio lze považovat za „silné“. Tak samozřejmě. Není, ale mohlo by být. Holt si měl Síkela vzít lodičky a přehodit na soprán. Teď vám to kluci koalí Uršule přesně ukázala, jak je úplně jedno, jak jí podlejzáte, protože ona si s vámi stejně vytře víte co. A proč? Protože může. A protože ví, že vy se budete plazit a potit pořád stejně. Že Péťo. 

Aneb chtěli jsme energetiku, a dostali jsme primárně starost o rozvoj ekonomických vztahů s Afrikou a Latinskou Amerikou. A taky samozřejmě demokracii, hodnoty EU a bla bla bla... Ale zase má na starosti největší Generální ředitelství v celé Evropské komisi. Rozuměj nejvíc úředníků o ničem. No neber to.

Psali jsme:
 
Hoši, tak tohle je nejlepší důkaz o naší (vaší) důležitosti v Evropě, který asi potřebuju vidět," okomentovala Síkelovo "vítězství" na svém facebooku Jana Marková.

(dan, prvnizpravy.cz, repro: czechpolitik)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 79%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif