Sebereme vám děti o rok dřív, není na důchody. Matějka zuří

politika

Vláda se postavila kladně k návrhu novely školského zákona, který má snížit množství odkladů povinné školní docházky. S tím ale nesouhlasí František Matějka a tvrdí, že je to jen další z řady opatření sociálního inženýrství srovnatelné se zavedením školní inkluze.

Sebereme vám děti o rok dřív, není na důchody. Matějka zuří
František Matějka
4. října 2024 - 07:03

Vláda zaujala kladné stanovisko k poslaneckému návrhu novely školského zákona, který má snížit množství odkladů povinné školní docházky, uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Podle předkládaného návrhu, který připravili poslanci vládních i opozičních stran, by odklady měly být možné pouze tehdy, pokud zdravotní stav dítěte dlouhodobě neumožňuje účast ve výuce. Odborníci dlouhodobě upozorňují, že je v ČR zbytečně moc dětí, které do školy nastupují až v sedmi letech. 

S tím ale nesouhlasí ředitel Národního střeleckého centra a bývalý člen Svobodných František Matějka. 

„Za souhlasu politiků napříč politickým spektrem stát vezme čtvrtině rodičů jejich vlastní děti o rok dřív a zařadí je do systému. Faktické zrušení možnosti odkladu zahájení povinné školní docházky, na kterém se aktuálně vláda za souhlasu sněmovní opozice shodla a které se bude týkat čtvrtiny dětí, je dalším z řady opatření sociálního inženýrství srovnatelným se zavedením školní inkluze, nebo povinného roku předškolní docházky. Ta byla mimochodem zavedena především kvůli nepřipravenosti dětí z řad minoritní společnosti, ale protože říct to férově by bylo označeno za rasismus, zavedli to plošně pro všechny, čímž stát sebral rok společného života se svými malými vlastními dětmi i většině těch rodin, které byly úplně v pohodě.



Zrušení odkladu zahájení školní docházky bude mít shodné důsledky jako inkluze. Plošně sníží nároky na všechny, takže talentovaní budou přibržďováni, protože na ně učitelé nebudou mít čas. Do škol přibudou asistenti, protože bez nich to nepůjde, což přinese vyšší náklady. Stát vezme rodičům jejich děti o rok dřív, místo aby mohly být ještě rok spolu, a zařadí je do indoktrinačního procesu. Stejně jako v případě školní inkluze to většinově přinese jen nespokojenost dětí, jejich rodičů a pedagogů.

Existuje jediný skutečný důvod, proč chce tohle stát zavést. Oni vám ho ale neřeknou. Tím důvodem je neudržitelnost průběžného důchodového systému. Stát si tímto opatřením zajistí o čtvrtinu více lidí, kteří se jednou o rok dříve zařadí do pracovního procesu a budou o rok dříve platit do systému pyramidové hry, Ponziho schématu, chcete-li letadla průběžného důchodového systému. Stejně to nakonec nepomůže a jen oddálí nevyhnutelnost nespoléhání se v důchodu na stát a nutnosti většího semknutí se v rodině, větší odpovědnosti ke svému vlastnímu stáří a v rámci rodin k vyšší míře přirozené sounáležitosti.

Psali jsme:

Povinné základní školství vkládá do hlav dětí mimo jiné jejich připravenost zařadit se do systému, ve kterém má občan vědět kdy má přijít do práce, v kolik mu práce končí, co bude v práci dělat podle toho co mu kdo řekne, přičemž mu to řekne „autorita“, kterou před občana někdo cizí postaví a řekne „toho budeš poslouchat“. Od teď to bude občan dělat o rok dřív. A to je celé. Jen další sociální inženýrství. Žít a nechat žít prostě není v kurzu," napsal ke zrušení možnosti odkladu zahajení povinné školní docházky Matějka.

(dan, prvnizpravy.cz, repro: a11 tv)


Anketa

Měl by podle vás Miroslav Kalousek založit novou politickou stranu?