Roček: Trump prožil nejúžasnější den svého života

politika

Donald Trump v sobotu 13.7. 2024 prožil nejskvělejší den svého života. Stal se nejméně na týden dominantní hvězdou USA a západní polokoule. Přežil pokus o atentát a byl přitom velmi fotogenický. Během jediné minuty prožil pijárově skvostný okamžik, uvádí publicista František Roček.

Roček: Trump prožil nejúžasnější den svého života
František Roček, publicista
14. července 2024 - 11:25

Proč je atentát terno?
  1. Byl jenom lehce postřelen do ucha.
  2. Hned byla vidět na tváří krev, což je úžasné plus, protože fotografové to zachytili.
  3. Měl štěstí, že přitom byl zastřelen jeho jeden fanoušek a další 2 byli postřeleni. To zvýší soucit s Trumpem a tím i jeho popularitu.
  4. Byl ošetření v nemocnici, bude mít viditelnou ránu ošetřenou viditelným obvazem, jednalo se o atentát a FBI je na nohou. Na předvolebním mítinku není nic co by bylo více cool.
Potrava pro novináře

Washingtonpost.com i kommersant.ru psali to samé: V sobotu večer, během předvolebního shromáždění v Pensylvánii, se odstřelovač pokusil zastřelit Donalda Trumpa. Přežil s ranou do ucha. Ve stejné době byl zabit jeden z prezidentových stoupenců a dva byli vážně zraněni. Otázkou je, jak a proč si útočník mohl nerušeně lehnout na střechu vedle místa konání shromáždění. Zvláštní agent FBI Kevin Rojek řekl, že je "překvapivé", že střelec dokázal vypálit několik ran.


Atentát jako dobrá psina

FBI identifikovala dvacetiletého Thomase Matthewa Crookese z Bethel Parku v Pensylvánii jako střelce. Prý byl registrován jako republikán. Použil k útoku poloautomatickou pušku typu AR-15, tedy pušku dostupnou veřejnosti.

Vražedný Thomas nebyl certifikovaným nájemným vrahem, ale antifanouškem. Ostřelovač pečlivě zamíří, samozřejmě má k tomu puškový dalekohled, a potom pic jednu ránu do hlavy, a během několika vteřin zmizí.
Ťululum Thomas jako amatér vystřelil poloautomatem několik ran za sebou. Proto 1 mrtvý a 2 těžce zranění. Byla to nepřesná střelba. V důsledku to byla pro Trumpa pijárová střelba.
Thomas měl střelbu ulehčenou, protože cíl měl na hlavě jasně červenou čepici. Na druhou stranu měl Trump štěstí, že aktivně gestikuloval, otáčel se a mával rukama. Čili problém pro míření střelce amatéra, což Trumpovi zachránilo život a poškodilo ušní boltec.

Selhala FBI?

Proč se dostal mladostřelec na střechu, aby mohl Trumpa picnout? Jak se později ukázalo, útočníka si všimli místní obyvatelé. Snažili se upozornit speciální služby na podezřelou osobu v uniformě na střeše, ale nestihli tragédii zabránit.

Trump jako kočující komediant létá od města k městu, mluví všude možně s kýmkoliv, zastaví se tam i onde. Obsadit všechny možné střelecké pozice při pohybu pijárového kočovníka je celkem nadlidský výkon. Až se to stalo ve městě Butler v Pensylvánii.

FBI bych nezatracoval. Pro formu vyberou někoho, kdo si to odskáče, ale jinak? Co s tím?

První pijárovka hned po výstřelu

Tato událost byla posledním krokem před republikánským sjezdem v Milwaukee, kde se očekává, že Donald Trump oficiálně obdrží nominaci své strany a oznámí, koho si vybral jako svého kandidáta na viceprezidenta.
Po střeleckém výkonu má kandidátku republikánů v kapse.

Začalo to tím, že Trumpovy kecy přerušila hlasitá rána. Překvapený cíl zvedl pravou ruku k uchu a zhroutil se na zem. Tajná služba, která chrání prezidenta a exprezidenty, ho okamžitě zakryla svými těly. Byl nucen zůstat nějakou dobu na zemi, než speciální služby eliminovaly hrozbu – zmrtvolnily odstřelovače ležícího na střeše baráku.

Teprve poté, strážci vzali prezidenta do kruhu a pokusili se ho vyvést z pódia. Donald Trump se na okamžik zastavil a požádal doprovod, aby chvíli počkal, a zvedl ruku zaťatou v pěst. Fotografie se zakrváceným exprezidentem se zdviženou rukou ve vzduchu, obklopenou speciálními službami a na pozadí mávající americké vlajky, se okamžitě stala hitem.

Exprezident odcházel s výkřiky "USA! Spojené státy americké!" Než nastoupil do vozu FBI, ještě jednou zvedl ruku a slíbil, že bude pokračovat v boji.

Trump měl prostě zatraceně šťastně plnotučný den.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: