Roček: Svět Harrisové a svět Gabbardové a bidenovské volby

politika

Škoda, že polomrtvý Biden odstoupil. Trump by měl s protikandidátem Bidenem větší naději na zvolení. Vzrostla by tím šance na rychlejší ukončení války na východní Ukrajině.

Roček: Svět Harrisové a svět Gabbardové a bidenovské volby
František Roček, publicista
25. července 2024 - 06:20

Odstoupení Bidena v předvolební pijárové bitvě udělalo Demokratickou stranu zajímavější než monotónní jistota Trumpa jako toho, kdo s boží pomocí přežil atentátnické protivenství, upozorňuje v komentáři pro Prvnizpravy.cz publicita František Roček.

Výběr nového demokraciánského kandidáta je jako televizní seriál. Človíček z nudné zvědavosti se každý den na seriál aspoň na chvíli jukne. To je princip pijáru: Upozornit opakovaně na nějaký obchodní artikl – třeba výběr jogurtu nebo volebního kandidáta. Nový kandidát spíše zaujme, protože Trump jako figura je již zavedený. Ideální by bylo, kdyby atentát postihl Trumpa až v říjnu, do té doby zevšední. Nerozhodní voliči spíše zvolí materiál, který mají nově před očima. To je pijár. O nic jiného ve volbách nejde.

Kdo nahradí Bidena? Politologičtí komentátorníci dávají tučnější volební šanci Kamale Harrisové. Jiní dumají, že nebyla moc vidět, byla v pasivní pozici. Jenže, jako viceprezidentka měla za úkol dělat prezidentovi křoví, ne vynikat. Její nebezpečí spočívá v tom, že se naučila držet hubu a krok, pozorovat a čekat. Měla čas si zmapovat jak človíčkové reagují na různé tématické politické ptákoviny. Měla čas zvýšit svůj index politické vyčůranosti.

Zkouška na prezidentku z roku 2019

Harrisová se předvedla jako okresní prokurátorka, potom byla zvolena nejvyšší státní zástupkyní - generální prokurátorkou - v Kalifornii. V roce 2019 dostala nápad stát se prezidentkou v Bílém domě.

Ale stalo se, že se objevil 4. 12. 2019 článek o tom, že odstoupila z kandidátského klání. Psalo se, že harrisovská minulost jako prokurátora reprezentovala politiku minulosti. „V úterý se objevila zpráva, že Kamala Harrisová končí svou kandidaturu na prezidentku. I když existuje řada důvodů, proč její kandidatura nebyla úspěšná, hlavním z nich bylo její rozhodnutí označit se za "progresivní prokurátorku". Nebyla, alespoň ne podle dnešních měřítek…“ (https://theappeal.org/kamala-harris-criminal-justice-record-killed-her-presidential-run/)

Není důležité, co hlásala a jak se chovala. Jedná se jenom o to, jestli zítra odpoledne zaujme dostatek voličů. Jedná se pouze o dnešní pijár. Měla dost času přemýšlet o tom jak člověčenstvo pár předvolebních měsíců lakovat na růžovo. Až se stane prezidentkou, nějací voliči jí potom už mohou vlézt na záda – jako všem politikům na světě.

Od Harrisové lze očekávat cokoliv. Biden byl trvale přihlouplý, ona je trvale nevypočitatelná a bezohledná, když má momentálně něco v hlavě. 

Ve výše citovaném článku bylo např. napsáno: „Jako generální prokurátorka využila jako zbraň technické záležitosti, aby udržela neprávem odsouzené lidi za mřížemi, místo aby jim umožnila nové procesy s kompetentními obhájci a státními zástupci ochotnými hrát fér…“

Pokud od Trumpa lze očekávat cokoliv, o Harrisové to platí také. Jenom není tak teatrálně užvaněná jako Trump.

Varování paní profesorky

Lara Bazelonová, profesorka práva na Právnické fakultě Univerzity v San Francisku, v prosinci 2019 upozornila: „Harrisová byla po celou dobu své (prezidentské) kampaně pronásledována otázkami týkajícími se jejich znepokojivých činů a, což je možná ještě důležitější, nečinností – odmítala zaujímat odvážné postoje, které by rozzlobily představitele orgánů činných v trestním řízení. Než aby přiznala to, co je zřejmé, přitvrdila a trvala na tom, že byla vždy reformátorkou rozbitého systému. Pravdou je, že Harrisová přijímala progresivní politiku trestního soudnictví pouze tehdy, když to bylo bezpečné, a to i ze svého křesla v americkém Senátu poté, co se stala populární…“

Dnes je Harrisová ve výhodnějším postavení. Bude se o ní hovořit jako o viceprezidentce, ukáže se v nacvičených demokratických postojích. Od ledna 2021 viceprezidentka USA má přidělenou roli, ve které bude protitrumpovsky pokračovat: Jako první žena v této funkci a nejvýše postavená v historii amerických volených úřadů, Kamala Devi Harrisová byla vyrobena 20. října 1964 kdesi v Kalifornii při multikulturní souloži. Otec Donald Jasper Harris do USA imigroval z Jamajky, matka Shyamala Harrisová, rozená Gopalanová, přiletěla z Indie.

Tím se stala mediální ikonou multikulturně střižených barevných opatrně vyčůraných genderově chutných (protože je ženou) osob. Bidenův poradní sbor pod vedením bývalého senátora Chrise Dodda se rozhodoval mezi 11 ženami. Vybrána byla Harrisová coby „barevná osoba“ (person of color) a zároveň již profilovaná politička s obdobně „středovými“ názory, jako má Biden sám. K její středovosti lze dodat: Jako senátorka při hlasování v Senátu od roku 2015 se jednalo o čtvrtou nejlevicovější členku horní komory.

Současná kampaň Harrisové aktualizovala její profil na sociálních sítích X na neonově zelenou estetiku nového alba Charli XCX "Brat" - které sama zpěvačka podpořila. Neboť kampaň Harrisové zahrnuje vlnu memů na sociálních sítích o jejich kandidátce. Každý blbeček alias každý hlas se hodí.

Na Forbesu teď každý den ukazují ksichtík Harrisové a ta přitom něco říká. Harrisová se rozjíždí…


Demokraté alias militantní bestie

Harrisová je manekýnkou lovící volné hlasy kde se dá tzv. demokraticky, progresivně, liberálně alias lidově, sází i na sociální sítě. Základním klíčem k popularitě má být její původ: Spermie z Jamajky, vajíčko z Indie.

Tulsi Gabbardová, podobně jako Harrisová, kandidovala na prezidentku za demokraty v roce 2020. Také je z multikulturní soulože. Spermie od otce ze Samoi s částečně evropským původem, vajíčko bylo z Decaturu v Indianě. Tulsi je podobně jako matka hinduistkou. Na rozdíl od Harrisové šla jako mládě hned do politiky. V roce 2002 v 21 letech byla zvolena do Havajské sněmovny reprezentantů za Demokratickou stranu a stala se nejmladším zvoleným zákonodárcem v historii Havaje a USA. Post zastávala do roku 2004, kdy se přihlásila do Národní gardy v Iráku.

V roce 2012 byla zvolena do Sněmovny reprezentantů za stát Havaj, kde seděla do ledna 2021.

Stala se podporovatelkou homosexuálních manželství a práva na potrat. Proto byla považována za sociálně liberální političku. 

Gabbardová v říjnu 2021 oznámila, že opouští Demokratickou stranu, protože jsou hnusáci:
"Nemohu nadále zůstávat v dnešní Demokratické straně, která je nyní zcela pod kontrolou elitářské kabaly válečných štváčů poháněných zbabělým wokeness, kteří nás rozdělují rasizací každého problému a rozdmýchávají protibělošský rasismus, aktivně pracují na podkopávání našich Bohem daných svobod, jsou nepřátelští vůči lidem víry a spirituality, démonizují policii a chrání zločince na úkor zákona dbalých Američanů. Věří v otevřené hranice, vyzbrojujeme státní národní bezpečnost, aby šla po politických oponentech, a především nás zatahuje ještě blíže k jaderné válce," uvedla Gabbardová na Twitteru.

Kritizuje zapojení Spojených států do převratů a revolucí na Středním východě, o kterých tvrdí, že americké zásahy způsobily vypuknutí migrační krize. Je odpůrkyní zapojení amerických vojsk do občanské války v Sýrii.
Není ale ufňukanou pacifistkou, protože je veteránkou z války v Iráku, které se účastnila v řadách havajské Národní gardy. Má vojenskou hodnost podplukovnice v záloze. Termín woke u Gabbardové znamenal následování netolerantní a moralizující ideologie.

Harrisová a Gabbardová mají spolu hodně společného, ale to jenom podtrhuje, že u Harriaové jde o vypočítavou pózu. Nejsmutnější je, že v českém tisku 20. 8. 2022 jenom v tzv. opozičních www.ac24.cz vyšla zpráva s tímto zněním: „Bývalá poslankyně Tulsi Gabbardová říká, že největší hrozbou pro demokracii nejsou Trumpovi voliči ani rodiče protestující na schůzích školních rad – „ale stálá washingtonská elita, která vyzbrojila vládu a spojila se s korporátními médii, aby zastrašila a umlčela ty, kteří se odváží s nimi nesouhlasit“.

Nebo 2. 7. 2023 v krátkém článku (www.czechfreepress.cz) si lze přečíst např.: "Činy a politika (amerického prezidenta Joea) Bidena nás přivedly na pokraj jaderné války. To je existenční hrozba nejen pro nás, ale i pro celý svět. Tato zástupná válka vedená proti Rusku na úkor životů ukrajinského lidu se stále stupňuje…“ uvedla bývalá kongresmanka Tulsi Gabbardová, když obvinila Bidena z vyvolání jaderné války. 

Připomeňme, že po neúspěchu v demokratických primárkách v březnu 2020 z kandidatury Gabbardová odstoupila a tehdy podpořila kandidáta Bidena. Do roku 2022 ale následovala tvrdá deziluze.

Když byla Gabbardová ve Sněmovně reprezentantů, hlasovala v roce 2019 pro oba články impeachmentu proti Trumpovi. 

Ale v roce 2024 nalézáme její stopu v republikánském táboře, protože na jaře 2024 patřila do užšího seznamu  kandidátů na viceprezidenta. Ale je oficiálně vedena jako nezávislá (https://www.nytimes.com/2024/05/30/us/politics/tulsi-gabbard-trump-vp.html).

Co z toho vyplývá?

To, čemu se říká prezidentské volby, bude čímkoliv, prostě rvačkou směrem k administrativní moci. O nějaké demokracii je zbytečné hovořit.

Rozvážný přítel, jenž má svrchované právo užívat titul „emeritní vrchní rada“ s hodností plukovníka, si k tématu voleb povzdechl: „Ať to dopadne tak či tak, bude to průser. Větší či menší. Americké globální impérium se hroutí, Amíci mají doma vlastních starostí nad hlavu a už si ani neumí zastřelit vlastního prezidenta.“ 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?