Roček: První výročí velkého semitského zabíjení

politika

Před rokem 7. října 2023 Hamás zmasakroval přes tisíc Izraelců na území Izraele jako odvetu za dlouholetý útlak Palestinců. Tím byl odstartován konflikt, na který do konce roku 2024 zemře nejméně 70 000 lidí a přes 100 000 bude zraněno.  Na straně Izraele bude mrtvol minimum

Roček: První výročí velkého semitského zabíjení
František Roček, publicista
7. října 2024 - 00:00

Publicista František Roček upozorňuje v komentáři pro Prvnizpravy.cz, že ohromné množství článků a žvástů zvaných komentáře činí konflikt téměř nečitelným. Neuškodí jenom drobné shrnutí smrtonosného příběhu:

Hamás uvedl, že masakr ze 7. října byl trestem za okupaci Západního břehu Jordánu s pomocí izraelské armády a izraelských militarizovaných osad (malých měst) a za věznění Palestinců v oblasti Gazy, čemuž se diplomaticky říká blokáda Gazy. Humanitární organizace Izrael obviňují z téhož.

Nic nového

Od října 2023 se neděje v oblasti nic zvláštního. Vývoj situace byl dopředu předvídán. Čili neděje se nic zvláštního. Vše, co se děje dnes, má počátek v den velkého masakru 7. 10. 2023. Dne 10. 10. 2023 jsem napsal: „Předchozí palestinsko – izraelské střety byly nudně všední: Naprostý nepoměr velkého počtu mrtvých na palestinské straně k velmi malému počtu na izraelské kvůli technologické  nadvládě izraelské armády. Proto bylo důležité pro vedení Hamásu, aby jeho komanda vyrobila co nejvíce izraelských mrtvol přímo v Izraeli…“ (www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/rocek-taskarice-z-gazy-aneb-tricet-hodin-slavy-hamasu/)

Co se děje dnes není velký úspěch Izraele, jak žvaní komentátoři, ale jde o všední situaci. 

Pokud hovoříme o Libanonu, ani zde nejde o nic nového. 

Již v červenci 2006 jsem v Neviditelném psu pod titulkem „Libanonská tragédie - nic zvláštního“ (26.7. 2006) napsal: „…Libanonská tragédie trvá již dva týdny a skutečně se nic zvláštního neděje. Hizballáh předem věděl, jak Izrael zareaguje, podobně i Hamás v pásmu Gazy. Předem znali i důsledky – humanitární katastrofu.“

Libanonská všednost

V roce 2006 jsem v článku o vpádu Izraelců do Libanonu dále napsal: „…Tragédie je prefabrikovaná… Izrael nemá jinou volbu než bojovat proti ozbrojeným civilistům v civilním prostředí, kde nemůže dostatečně využít klasického vojenského potenciálu. Strategie raketových útoků libanonských teroristů je také mediálně prefabrikovaná. Hlavní roli i zde hraje civilní obyvatelstvo. Bez civilních ztrát by nebyl boj efektní a neměl by smysl. Hizballáh útočí proto, aby musel Izrael útočit na libanonské území a způsobil civilnímu obyvatelstvu a civilní infrastruktuře co největší ztráty. Podobná je taktika Hamásu v pásmu Gazy…
…Diplomaté se musí tvářit, že přijíždějí do Izraele a Libanonu, aby zastavili vojenskou akci. Ve skutečnosti by skončila (a skončí) i bez nich. Vytvářejí tím kulisu důležitosti pro Hizballáh. Teroristé vědí, že Izrael ukončí svůj postup v Libanonu až po obsazení oblasti, ze které je Izrael na základní dostřel nejpočetnějšího typu raket.“

Totéž platí s drobnými úpravami též v roce 2024.  Při poslední izraelské invazi do Libanonu hlásil Izrael hrdinné úspěchy, aby se nakonec stáhl, aniž by něčeho dosáhl. Podobně to skončí i v roce 2024.


Perpetum prdlajs

Izraelští politici žvatlají něco, že jejich nekompromisním cílem je likvidace Hamásu. Jsou to stejně pitomí politici jako v současné české vládě. Jsou to lidé odtržení od reality. Hamás bude existovat stále, třeba pod názvem „Fialoví čumáčci“. 

Izrael rváče z Hamásu udržuje stále při životě. Budou to děti dnes žijící v oblasti Gazy již rok v ruinách a vidící kolem sebe, i v širší rodině, násilnou smrt z izraelské střelby a bombardování. Totéž platí o kreténech z Hizballáhu v Libanonu.

Legrácka nakonec: Mnohé kritické hlasy na jednání izraelské vlády blbečci označují za projev antisemitismu. Ale i rozumní lidé zcela chybně používají termín antisemitismus. 

Když někdo hovoří o antisemitismu, neví, o čem mluví, protože Semité jsou Arabové i Židé. Čili antisemita je člověk, který nemá rád Araby a Židy. Není to sranda?

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měl by podle vás Miroslav Kalousek založit novou politickou stranu?