Rakušan měl už dávno odevzdat klíčky od resortu, říká Šlachta

politika

Brigádní generál Petr Matějček zůstává v čele pražské policie, a to i navzdory jeho některým lživým tvrzením týkajících se postupu podřízených policistů ještě před tragickou střelbou na Filozofické fakultě UK.

Rakušan měl už dávno odevzdat klíčky od resortu, říká Šlachta
Robert Šlachta (Přísaha)
24. července 2024 - 06:30

„Spekulace o jeho (Matějčkově) údajném odchodu či odvolání z funkce považuji za čisté dezinformace, které jsme také aktivně vyvraceli. Zbytečně vnáší nejistotu do řad pražské policie i přesto, že má mou plnou důvěru,“ řekl Novinkám policejní prezident Martin Vondrášek prostřednictvím svého mluvčího Jozefa Bocána.

Na dotaz redakce, zda je tedy závěr takový, že Matějček nebude ani odvolán z funkce, ani sám nemíní rezignovat, Bocán odpověděl jednoznačně: „Přesně tak.“

V tomtéž duchu jako policejní prezident se pak vyjádřil i ministr vnitra a šéf hnutí STAN Vít Rakušan. 

„Jsou to pouze mediální spekulace, které nemá smysl dál komentovat,“ konstatoval stručně vicepremiér.



S takovými závěry nesouhlasí bývalý elitní detektiv a předseda Přísahy Robert Šlachta. 

„Šéf pražské policie Matějček zůstává ve funkci. Rakušan a Vondrášek ho podrželi. Navzdory tomu, že lhal o kamerovém systému na fakultě a navzdory tomu, že celý čas říkal, že policie hledala sebevraha a ne vraha. 
Matějček ale není hlavní osobou, která má odstoupit. Tou je jednoznačně Rakušan.

Psali jsme:

Ten měl už dávno odevzdat klíčky od ministerstva a cestou sebou vzít i Vondráška. To, co předvádí, je nedůstojné pro všechny rodiny obětí, i pro celou Českou republiku," okomentoval Matějčkovo setrvání ve funkci Šlachta na sociální síti facebook. 

(nov, prvnizpravy.cz, foto: prisaha)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?