Progresivní Česko? Exhejtman Hašek se neudržel smíchy

politika

Soros bude mít z Petříčka radost, prohlásil na adresu nově vznikající "politické" platformy bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO).

Progresivní Česko? Exhejtman Hašek se neudržel smíchy
Michal Hašek (PRO)
10. října 2024 - 06:05

Někdejší ministr zahraničí za sociální demokracii Tomáš Petříček vyzval k vytvoření levicové progresivní síly, která by netáhla za jeden provaz ani se současnou vládou, ani s opozicí. Po víkendovém sjezdu ostatně vystoupil ze SOCDEM, protože po vítězství Jany Maláčové v klání o předsedkyni strany se obává, že se chystá sblížení sociálních demokratů s komunisty, kteří dnes tvoří hybnou sílu koalice STAČILO!.

Advokát a někdejší vlivný sociální demokrat Michal Hašek, který je v současné době členem strany PRO, poznamenal, že George Soros bude mít z Petříčka určitě velkou radost.



„Tak nám vzniká po Progresívnom Slovensku za řekou Moravou u nás Progresivní Česko. Startuje zatím jako manifest, zřejmě však s ambicí budoucího politického subjektu napojeného na aktivistické politické neziskovky. To bude mít pan Soros jistě radost a také štědrou ruku. Říkal jsem jim dříve ‚oranžová TOP 09‘, ale jen málokdo to chtěl slyšet,“ napsal Hašek na svém facebooku.


Spolu s Petříčkem za Progresivním Českem stojí i politici Zelených nebo někdejší pirátský europoslanec Mikuláš Peksa, který však své křeslo v europarlamentu neobhájil. 

Jiří Dolejš (KSČM) si myslí, že uskupení Progresivní Česko, za kterým stojí Petříček, ale i bývalý pirátský europoslanec Mikuláš Peksa či politici Zelených, bude mít problém.

Psali jsme:

„Ani Fiala ani Babiš. Třeba jiná alternativa. Podle autorů ‚Progresivního manifestu‘ strany vládní koalice zklamaly, parlamentní opoziční strany ale rovněž selhaly ve své roli. Problém bude obsah takové alternativy, aby dokázal být přitažlivější než agresivní populismus,“ uvedl Dolejš na svém facebookovém profilu.

(jak, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by podle vás pobírat Eva Pavlová měsíčně takřka 100 tis. Kč jen za to, že je "manželka" prezidenta?