"Probudťe" se především vy, vzkazuje Fialovi Hašek

politika

Premiér Petr Fiala (ODS) v komentáři pro MF Dnes napsal, že by se Evropa měla "probudit". Na jeho slova zareagoval advokát Michal Hašek ze strany PRO, který předsedovi vlády doporučil,  že "probudit" by se měl především on sám.

"Probudťe" se především vy, vzkazuje Fialovi Hašek
Michal Hašek (PRO)
17. října 2024 - 12:55

Není lehké si to připustit. Dlouho jsme věřili, že si umíme zajistit všechno, na co si vzpomeneme – růst ekonomiky, bezpečí i pohodlný život. Jenže tato představa definitivně vzala za své ruským napadením Ukrajiny. Musíme se na věci dívat tak, jak jsou. Pokud o problémech nebudeme otevřeně mluvit, zneužijí je populisté, kteří spojují síly napříč Evropou. Jestliže se neprobudíme, Evropa, jak ji známe, skončí, napsal v komentáři pro MF DNES a iDnes.cz premiér Petr Fiala ODS).

Slova Petra Fialy si vzal na paškál advokát a býválý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, který předsedovi vlády vzkázal, že "probudit" by se měl především on sám. 

„Demokracie je diskuse, říkal Tomáš Masaryk. Podle pana premiéra Fialy by se měla Evropa probudit a následuje výčet oblastí, ve kterých je Evropa (tedy i ČR) v průšvihu. Primárně ve zkratce ekonomika a bezpečnost. Probudit ze sna by se však měl rychle sám premiér Petr Fiala. Stav, který popisuje, podstatně vytvořila a zabetonovala v posledních 5 letech Evropská komise pod vedením Ursuly von der Leyen. Tu Fiala a jeho kabinet podpořili i po letošních volbách do Evropského parlamentu.



U kormidla EU tak umožnil Petr Fiala ponechat pomyslnou kapitánku, která nezvládla masovou nelegální migraci a její důsledky, tvrdě prosazovala nesmyslné parametry hospodářské zkázy Green Dealu ničící evropskou ekonomiku a její konkurenceschopnost, stala se v oblasti bezpečnosti a zahraniční politiky prodlouženou rukou zájmů především Spojených států namísto suverénní politiky EU budující pozici samostatného hráče globální politiky usilujícího o rovné politické i ekonomické vztahy se všemi globálními hráči a velmocemi (vedle USA také Indie, Čína, ale i Rusko a obecně země BRICS). 

Zdecimovaná Evropa a bohužel i zdecimovaná Česká republika (viz např. ceny energií dopadající přímo i nepřímo na peněženky občanů, devastující ekonomiku a konkurenceschopnost, likvidace našeho průmyslu aplikací nesmyslných požadavků Green Dealu, likvidace tradičního podílu našeho stavebnictví na tvorbě HDP díky naprosto zpackané digitalizaci stavebního řízení potupně odpískané samotnou vládou,která jej sama zaváděla, stagnace bytové výstavby, dlouhodobá nedostupnost některých léků, pokles reálných mezd v důsledku obří inflace za poslední 3 roky atd.) jsou vizitkou premiéra Fialy a jeho eurohujerské vlády, která raději odezírala ze rtů von der Leyenové než by hájila národní zájmy České republiky. Obětovala kvůli tomu i formát V4 faktickou studenou válkou se Slovenskem a Maďarskem.

Psali jsme:

Pevně věřím, že se probudí především občané České republiky, a to ještě před sněmovními volbami v roce 2025 a vyprovodí právě ve volbách Fialovu koaliční vládu ze Strakovy akademie rychlým krokem. Věřím, že budoucí vláda České republiky bude skutečně sloužit našim občanům a naší zemi, nikoliv zájmům Bruselu či peněženkám několika oligarchů oplácejících svoji vděčnost nynější vládě servilitou vlastních mediálních impérií. Občané České republiky, budíček!", napsal na sociální síti facebook Michal Hašek.

(bőhm, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Koho byste preferovali jako nového šéfa lidovců?