Praha zažije střet dvou světů, říká o senátních volbách Matějka

politika

Senátní volby se blíží a k zajímavému souboji dojde tentokrát v Praze. „Střet dvou světů" popsal ředitel Národního střeleckého centra a někdejší místopředseda Svobodných František Matějka.

Praha zažije střet dvou světů, říká o senátních volbách Matějka
František Matějka
6. září 2024 - 06:05

„Střet dvou světů. Taková volební klání miluji čím dál víc, zejména po výprasku STANu Danuše Nerudové a Víta Rakušana při střetu s Motoristy a Přísahou a fenomenálním úspěchu Filipa Turka ve volbách do Evropského parlamentu. Teď tu máme další level. Další střet dvou světů na bezpochyby ještě dlouhé cestě. Úspěšný podnikatel Boris Šťastný proti třicet let z eráru žijícímu Pavlu Fischerovi.

MUDr. Boris Šťastný, MBA, se po 11 letech vrací do politiky. Nemusel by, ale jak mi řekl opakovaně u kávy v jednom z jeho opravdu povedených zázemí, nechce si rvát vlasy pohledem na to, kam se dostala ODS pod vedením Petra Fialy a kam nás dostala současná vláda, aniž by s tím zkusil něco udělat.

(Boris Šťastný a Pavel Fischer)

Bývalý poradce prezidenta České republiky Václava Klause, dvě volební období poslanec Parlamentu České republiky, předseda pražské ODS, z které kvůli jejímu už tehdejšímu směřování odešel před více než 10 lety, držitel medaile Za zásluhy 1. stupně za zásluhy o stát, zakladatel největší sítě ústavů pečujících o seniory a nemocné s Alzheimerovou chorobou v České republice, ve které dnes na téměř 3500 lůžkách v 34 zařízeních pečuje o klienty více jak 2000 zaměstnanců (ty kráso smekám před těmi čísly), v současnosti člen Motoristů sobě, předseda jejich pražské organizace s číslem průkazky 007 a kandidát do Senátu v Praze 12 (volební obvod 17), stojící proti senátoru Pavlu Fischerovi, který je nestraníkem za ODS, KDU-ČSL, STAN a TOP 09.



Na otázku novináře „Vnímáte hmatatelný přínos senátora Pavla Fischera v daném obvodu?“ odpověděl: „Zaznamenal jsem jeho absolutní podporu všech špatných kroků vlády Petra Fialy, snahu sesadit hlavu státu, obídky a oslavy s velvyslanci cizích zemí a urputný boj za Tchaj-wan, zemi vzdálenou od nás 10.000 km, kde většina z nás nikdy nebyla a nikoho nezná a se kterou máme zcela minoritní obchodní vazby. Jako jeho protikandidát ale mohu být zaujatý, je hlavně na voličích, aby sami zhodnotili konkrétní přínos daného politika ke zlepšení jejich životů.“ Lépe odpovědět nešlo. 

Tohle je střet dvou světů. Představa, že profesionální erárista Pavel Fischer jako vládní kandidát skončí v Senátu a místo něj dostane příležitost Boris Šťastný s tím vším, co má v životě za sebou, vyvolává v mé politicky emocionálně studené duši drobné ataky obyčejné lidské euforie. Udělal Boris v minulosti nějaké chyby? Stoprocentně. Jako každý z nás. Stojí před námi úplně nové a ve svých důsledcích horší problémy? Stoprocentně.

Psali jsme:

A protože jsem nikdy nebojoval staré bitvy a díval se vždy dopředu, a pokud vám tady dávají moje slova za ty roky občas smysl a stojí za úvahu, vězte, že kdybych bydlel v jeho senátním obvodu, hodil bych to Borisovi do urny s ledovým klidem a bez nejmenších výčitek. I kdybych mu to nechtěl hodit proto, že bych ho v Senátu chtěl, hodil bych mu to proto, že Fischera tam nechci stokrát víc a nikdo jiný nemá šanci ho porazit. A kvůli tomu bych jel na víkend klidně i o den později, protože vyzmizíkování Pavla Fischera ze Senátu a následný pláč podporovatelů vlády a mainstreamových redakcí by mi za to fakt stály. Balzám," okomentoval jeden z nadcházejících letošních senátorských duelů Matějka na svém facebooku.

(dan, prvnizpravy.cz, repro: a11 tvPra)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: