Petřík: Je volič zmanipulovaný blbec?

politika

Samozřejmě, je to ale vždy ten co volí proti nám. Je prostě nepoučitelný, píše Karel Petřík v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Petřík: Je volič zmanipulovaný blbec?
Karel Petřík
14. července 2024 - 03:20

Tyto představy prohlubují příkop mezi voliči a mění je v propast. Tu zasype až katastrofa, kterou budou muset řešit všichni, bez ohledu na svá politická blouznění. Dnes si ještě můžeme dovolit spojování, rozpojování a další slučování stran. Vždy však půjde o změny na jedné straně příkopu. 


Někteří voliči pětikoalice už vládu nepodporují, ale to je nepřiměje k aktivnímu protestu, omezí se pouze na konstatování, že nevládnou dobře. Představa, že protestem pomohou Babišovi, je paralyzuje. Na druhé straně příkopu ční Babiš a mnoho podpětiprocentních stran snažících se tuto hranici prorazit. Měla by je spojovat hrozba přívalu migrantů z jiných kultur, ztráta národní suverenity, ale především velmi reálná hrozba rozšíření války z Ukrajiny na západ. J.Rajchl pochopil, po nešťastné a možná osudové zkušenosti, že jestli se nepodaří dát voličům víru, že čelit uvedeným nebezpečím může jen SPOLURRACUJÍCÍ protivládní opozice, patrně se vyplní všechny uvedené hrozby.
 
Překvapení voliči pětikoalice to pochopí, až pomašírují s nepřekvapenými na Rusa. To už nám všem bude to jejich prozřeni prd platné. Přes zahrnuté názorové příkopy, konečně sjednoceni ale bezmocní, půjdeme zbytečně položit život za hodnoty pro někoho. Těch s písní na rtu, puškou v ruce a ohněm v srdci určitě moc nebude. Většina bude přemýšlet, kde se stala chyba. Optimisté uvěří v šanci  chyby napravit. Já v to moc nevěřím. Ti, co rozpoutali a chystají se rozšířit  válku, to dělají cíleně a zištně. Ti nevyhodí svět do vzduchu, když ho chtějí ovládnout, ale zapomněli na fanatiky s názorem: Když nebudeme my, tak nikdo. Stejně jako někdo miluje představu, že svět ovládne, může někdo milovat představu, že ho zničí. Žádný z těch co z války bohatnou a vládnou neví, kde všude takoví magoři jsou. I největší stoh slámy zapálí jediná zápalka.

Jen smrt se nedá napravit. Proto rád a upřímně stisknu ruku každému „blbci“, který dělá něco pro zachování míru bez podmínky porazit Rusko, i když volil premiéra tvrdícího, že mír není v našem zájmu.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by podle vás pobírat Eva Pavlová měsíčně takřka 100 tis. Kč jen za to, že je "manželka" prezidenta?