Petr Žantovský: LGBTI na slovenských školách

politika

<< ZA ŘEKOU MORAVOU >> Marně se bude slovenský premiér Fico oblékat do uniformy bojovníka proti progresivismu, když mu kotníky okopává člen jeho vlády, ministr školství Tomáš Drucker (Hlas – SD).

Petr Žantovský: LGBTI na slovenských školách
Petr Žantovský
17. října 2024 - 06:20

Nejmenší, ale důležitá koaliční strana SNS v létě avízovala, že přijde se zákony, které dají rodičům možnost a právo zasahovat do obsahu školní výuky, zejména zastavit indoktrinaci dětí LGBTI propagandou. Na základě návrhu by rodič rozhodoval o tom, jakých aktivit, jež nevykonávají zaměstnanci školy (učitelé, vychovatelé), se jejich děti zúčastní a jaké naopak vynechají. Princip měl být obdobný, jako je to s náboženstvím a etikou. Rodič rozhoduje, zda jeho dítě bude navštěvovat hodiny náboženství nebo etiky. Rodiče se takto dovídají více o náplni školních hodin a mohou dát tzv. informovaný (ne)souhlas k tomu či onomu, co jde nad rámec osnov. SNS však se svým návrhem tvrdě narazila právě na ministra Druckera, jehož snahou je zabetonovat všechna progresivní „dobra“, která předešlé vlády na ministerstvu školství vytvořily.


A nejde jen o LGBTI lobby. Aktivně se přepisují dějiny, což známe i od nás. Naposledy vyvolala rozruch příručka k výročí SNP, kde se psalo, jak to mají učitelé a žáci chápat. Dokonce ministerstvo odsoudilo akci, na níž k tomuto výročí hovořily členky sdružení Ženy v sukni a jejich host, válečný veterán Peter Andreánsky, někdejší příslušník 11. mechanizovaného praporu Martin, účastník mise ISAF v Afghánistánu, který připomínal hodnotu míru, která se dnes v EU změnila ve válečné tažení proti Rusku. Aktéři setkání byli označeni za proruské síly a hybridní hrozby.

SNS sice nepolevila v úsilí prosadit svůj zákon dávající rodičům právo mluvit do výuky dětí, ale Ministerstvo školství vyrobilo „kompromisní“ návrh dle chytré horákyně. Rodič se smí do toho rozhodování zapojit až poté, co aktivita, kterou chce svým informovaným (ne)souhlasem zastavit, vypadne ze standardního výukového plánu, neschválí ji rada školy a pedagogická rada školy. Vzhledem k logické subordinaci je tedy hlas MŠ pro školy zákon. Hlas rodičů se tak nedostane ke slovu nikdy.


Problém spočívá v tom, že stávající vláda představuje jakýsi hodnotový slepenec. Premiér sice patří ke konzervativnímu křídlu, ale proti němu stojí progresivisté z Hlasu. Dokonce sám ministr Drucker Ficovi vzkázal, že je zoufalec, když se snaží progresivismus zastavit.

A tak boj proti této liberální agendě dnes na Slovensku vede hlavně mimovládní strana Republika.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX









Anketa

Koho byste preferovali jako nového šéfa lidovců?