Pekarová to rozčísla, paní Müllerová

politika

Jak rozčísla? Jak to myslíte, pane Švejk?

Pekarová to rozčísla, paní Müllerová
Lubomír Man, publicista
14. července 2024 - 20:53

  • No tak, jak to dnes dopoledné Pekarová na ČT 24 řekla.
A co řekla? Mluvte.
  • No zhruba toto: Že za útok na Trumpa může maximální rozdělení americké společnosti. No a že za toto rozdělení může americká opozice. To znamená všichni, kteří v USA proti současné americké vládě štvou. Kdyby mlčeli a nesli svůj osud  i osud své země a světa pokorně a s porozuměním toho, že utrpení je přirozeným údělem člověka, nebylo by žádného ostrého rozdělování společnosti a nebyla by ani žádné střelby na prezidenta Trumpa.


To je asi pravda. Jenže mlčet znamená zříct se demokracie, ne, milostpane?  Že by toto jako třeba zatím jn vzálený cíl Pekarová sledovala?
  • Já bych to nevylučoval, paní domácí. Ona se totiž, ta Pekarová, ve svém příspěvku obracela též k nám, a hlavně k  nám a k naší politice, a dávala najevo, že i pro nás by bylo žádoucí něco, snad nějaká opatření, která by naši možná až příliš rozvětvenou svobodu tak nějak zcivilizovala.

Čili přistřihla, že pane Švejk? Takže on si tu střelbu na sebe spískal vlastně Trump sám, že ano, stejně jak si ji na sebe spískal Fico. Oba moc mluvili. Což budiž poučením i pro naše současné  opoziční politiky. A též pro naše opoziční novináře, pokud  u nás  ovšem nějací takoví ještě zbyli.

(rp, Lubomír Man, repro: polar)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?