Pavel Černocký: Fialova vláda se zmítá v posledních křečích...

politika

Nedaří se téměř nic. Vláda nemá peníze… pro policisty, školství, odboráře, pro nikoho. Pardon, pro Ukrajinu má peněz dost, píše na facebooku Pavel Černocký.

Pavel Černocký: Fialova vláda se zmítá v posledních křečích...
Pavel Černocký
2. září 2024 - 06:20

Nedaří se sestavit rozpočet, který by nekončil ostudným mankem. Vláda je sice velmi proevropská, ale občané by raději viděli vládu pročeskou. Hospodářství je v krizi. Ceny neklesají, platy nerostou, dohnat životné úroveň v sousedním Rakousku a Německu se nedaří ani po více než třiceti letech.

Vláda „pětikolky“ je prostě naprosto neschopná, amatérská, svázaná politickou doktrínou liberalismu. Jak z pasti ven? Cesta je jediná, zbavit se neschopné vlády a neschopných (všehoschopných) poslanců. Zkusme se podívat na situaci v zemi realisticky.

Stále víc občanů se učí získávat informace z internetu, a ne z našich prolhaných, prorežimních médii, a tak sympatie pro podporu kyjevského režimu klesají každým dnem. Odboráři jsou znechuceni zbabělým, alibistickým vedením. Lidé, kteří v Listopadu nadšeně cinkali klíči začínají pomalu chápat, že byli podvedeni. I zarytí antikomunisté docházejí k názoru, že se jim před rokem 1989 přece jenom žilo tak nějak lépe a příjemněji. Ale žilo se jim lépe i za předcházející vlády, než se k moci dostala ta nová, degenerovaná ODS pod vedením brněnského profesůrka. Ta už nemá s původní ODS Václava Klause nic společného.


Mezinárodní situace se začíná diametrálně měnit. Francie, Slovensko, Maďarsko, Rakousko, Srbsko, Nizozemsko, i další země začínají pomalu, ale jistě měnit směřování. A hlavně – blíží se volby v USA, a pokud se nepodaří realizovat podobný volební podvod jako minule, vyhraje Donald Trump, a ten pohne situací v celém světě. Každý realistický politik už dnes ví, že Ukrajina válku prohraje a přijde o velkou část území, obývaného ruskojazyčným obyvatelstvem.

Kardinální otázka – je možné uspokojit potřeby obyvatel, sestavit přijatelný rozpočet a obnovit hospodářský růst? Ale jistě… K tomu je ale nutné aby příští volby vyhrálo Babišovo ANO a za podpory SPD s Trikolorou, Přísahy, Motoristů, Svobodných a možná dokonce i KSČM „přehodilo výhybku“ a začalo od znova.


Co musí nová vláda zásadně změnit a přehodnotit?
  • Především, zrušit nákup nepotřebných amerických, předražených stíhaček a prodloužit výhodnou smlouvu na Gripeny.
  • Podobně jako Slováci a Maďaři zastavit jakoukoliv vojenskou pomoc Ukrajině, kde už je konec kyjevského režimu neodvratný.
  • Zredukovat sociální dávky. Lidem, kteří mohou, ale nechtějí pracovat poskytovat jen to životní minimum.
  • Zrušit nepotřebná ministerstva a zbytečné úředníky „poslat do výroby“. Zredukovat celý byrokratický aparát.
  • Převzít kontrolu nad ČEZem a celou energetickou soustavou.
  • Plyn a naftu nakupovat tam, kde to je pro nás nejvýhodnější a ne „politicky nejsprávnější“.

Pokud tyto úkoly splníme co nejdříve, rozpočet se začne výrazně zlepšovat a bude i dost peněz pro ty, kteří jsou slušní a pracovití.

Vláda prófy Fialy je zcela neschopná, ministři ničemu nerozumí… na rozdíl od ministrů pomlouvaného a proklínaného Babiše. Navíc, lidé jako Černochová a nebo „pirát“ Lipavský, s mozkem obrostlým tukem, ohrožují bezpečnost naší země.

Tuto vládu je třeba svrhnout, jakýmkoliv způsobem. Je to ale vůbec možné teď, hned? Bylo by to možné, pokud by v čele odborů nestáli zbabělci, kteří se bojí vyhlášení generální stávky.

A naši občané? Velká část z nich má vymyté mozky kolaborantskou televizí a ti si říkají: „Zatím je to ještě dobrý. Mohlo by být hůře.“ A tak stále ještě drží hubu a krok…

(rp,prvnizpravy.cz,fb, foto:arch.)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif