Nová posila Motoristů. Za volant usedl Matěj Gregor

politika

Motoristé sobě založili stranickou mládežnickou organizaci s názvem Generace MOTOR, do jejíhož čela byl jmenován bývalý lídr strany Svobodných a zastupitel Ostravy - Vítkovic Matěj Gregor.

Nová posila Motoristů. Za volant usedl Matěj Gregor
Matěj Gregor, Motoristé sobě
21. července 2024 - 06:05

Motoristé sobě na svém prvním červencovém zasedání rozhodli o vzniku stranické mládežnické organizace s názvem Generace MOTOR. Podle jejich vyjádření tím reagovali na velký zájem ze strany příznivců z řad mladé generace po úspěchu v červnových volbách do Evropského parlamentu, v nichž se Motoristům sobě v koalici s hnutím Přísaha podařilo dosáhnout zisku 10,26 %.

Předsedou mládežnické organizace byl jmenován bývalý lídr strany Svobodných a zastupitel Ostravy-Vítkovic Matěj Gregor, který poté, co ukončil svoje působení ve Svobodných, byl rovněž jmenován předsedou nově zřízené moravskoslezské krajské organizace strany Motoristé sobě.

„Moc rád vidím Matěje v dresu Motoristů. Pro mladou generaci bude nepochybně silným a autentickým tahounem,“ uvedl ke Gregorovi nově zvolený europoslanec Filip Turek.



„Mám velkou radost, že se mohu stát součástí Motoristů sobě a Generace MOTOR. Česká politická scéna je vůči lidem mého věku naprosto vyprázdněná a bezohledná. Většina mladých lidí sní o tom, že jednou budou mít vlastní bydlení a jezdit svým autem. Až dostudujeme, chceme pracovat, být úspěšní a bohatí, umět stát na vlastních nohou. Chceme mít normální vztah a jednou založit rodinu. Současní politici nám však vnucují pouze vidinu života doprovázeného nesmyslnými zákazy a regulacemi pod vlajkou pokrokářských ideologií a politické korektnosti. Často si neuvědomují, že nám tím sny o naší budoucnosti berou a poškozují,“ řekl Gregor ke svému jmenování s tím, že jeho ambicí je sdružovat mladé lidi stojící na straně svobody.

Předseda Motoristů sobě Petr Macinka prohlásil, že Gregora považuje za pronikavý politický talent, jemuž se nemohou rovnat ani starší politici s více zkušenostmi.

Psali jsme:

„Umí se prosadit nejen mezi lidmi ze své generace, ale i ve veřejném prostoru obecně. Je proto logické, že vedle funkce šéfa Motoristů v Moravskoslezském kraji získává prostor i k celorepublikové realizaci v rámci mládežnické organizace Generace MOTOR, kterou lze s trochou nadsázky označit za jakousi politickou ‚autoškolu života‘ pro aktivní mladé lidi,“ vyzdvihl přednosti Matěje Gregora předseda Motoristů Petr Macinka.

(dan, prvnizpravy.cz, screen: youtube)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?