Nárůst úmrtí sportovců vyvolává otázky ohledně vakcín na COVID-19

politika

Podle zpravodajského serveru pronews.gr se v posledních letech zvedla v oblasti sportu vlna náhlých úmrtí mezi mladými a zdánlivě zdravými sportovci. Existuje spojistost s očkováním proti Covid-19?

Nárůst úmrtí sportovců vyvolává otázky ohledně vakcín na COVID-19
Ilustrační foto
13. října 2024 - 07:03

Z dostupných údajů více než 1 650 profesionálních i amatérských sportovců po celém světě zkolabovalo v letech 2021 a 2022 kvůli srdečním problémům. Z nich 1 148 bohužel zemřelo, přičemž mnozí z těchto sportovců neměli žádné předchozí zdravotní potíže. To vyvolává otázky v lékařských a sportovních kruzích, které zatím nedokázaly nalézt jasné vysvětlení.

V roce 2021 zemřelo mezi hráči FIFA 108 sportovců a trenérů, což je pětinásobný nárůst náhlých srdečních úmrtí ve srovnání s předchozími roky. Tato skutečnost znepokojuje odborníky, kteří zpochybňují, jak je možné, že týmy a lékaři, kteří podrobně prověřují zdravotní stav hráčů při přestupech, nevěděli o jejich potenciálních problémech, uvádí server ProNews.gr.

Nárůst srdečních problémů a otázky kolem vakcín


Od ledna do dubna 2022 byl zaznamenán nárůst náhlých úmrtí v této skupině o 1 696 % oproti historickému měsíčnímu průměru. Tato čísla vyvolávají mnoho spekulací, zejména v souvislosti s očkováním proti COVID-19, které se stalo téměř povinným pro sportovce v mnoha zemích. Doktoři McCullough a Polykretis tvrdí, že za tento nárůst může být zodpovědná vakcínou vyvolaná myokarditida, což je zánět srdečního svalu.



McCullough odkazuje na studie, které ukazují, že přibližně 2,5 % lidí, kteří obdrželi vakcínu proti COVID-19, utrpělo srdeční poškození. Z nich 90 % tvoří muži. V polovině případů myokarditidy vyvolané vakcínou navíc nejsou žádné příznaky, které by varovaly, že by mohlo dojít k problémům. McCullough dále vysvětluje, že myokarditida může vést k arytmiím a náhlé srdeční zástavě, což je příčinou mnoha úmrtí sportovců.

Otázky a kontroverze

Navzdory varováním odborníků a dostupným údajům je téma náhlých úmrtí mezi sportovci často ignorováno nebo cenzurováno na sociálních sítích. Někteří experti tvrdí, že oficiální statistiky a mediální pokrytí těchto případů nejsou dostatečné a že je potřeba dalšího výzkumu a transparentnosti.

Psali jsme:

Přestože mnoho sportovních a lékařských odborníků zůstává opatrných a čeká na další důkazy, tlak na důkladné vyšetření těchto případů roste. Veřejnost i odborníci žádají odpovědi na otázky, zda je náhlý nárůst srdečních problémů spojen s očkováním proti COVID-19, nebo zda existují jiné faktory, které by mohly vysvětlit tuto alarmující situaci.

(nov, pronews.gr, foto: zai)


Anketa

Měla by podle vás pobírat Eva Pavlová měsíčně takřka 100 tis. Kč jen za to, že je "manželka" prezidenta?