Muž, žena, nebo psychická porucha? Motoristé mají jasno

politika

Mládežnická organizace Motoristů sobě s názvem Generace Motor láká nové členy skrze velmi neobvyklé přihlášky. U položky pohlaví jsou na výběr tři možnosti – muž, žena, nebo psychická porucha. Útok na LGBTQ komunitu, běsní aktivisté.

Muž, žena, nebo psychická porucha? Motoristé mají jasno
Matěj Gregor, Motoristé sobě
11. září 2024 - 06:05

Po úspěchu v eurovolbách rozhodla strana Motoristé sobě o vzniku stranické mládežnické organizace - Generace Motor, kterou povede bývalý člen Svobodných a zastupitel městského obvodu Ostrava-Vítkovice Matěj Gregor. Takzvaným "Patronem" mladých Motoristů a Generace Motor se stal europoslanec Filip Turek. 

Aby se člověk stal členem mladých Motoristů, musí uhradit členský příspěvek a samozřejmě vyplnit přihlášku. Organizace v elektronickém dotazníku pokládá mimo jiné neobvyklou otázku ve znění „Jste vegan?“

Zájem LGBTQ aktivistů však vzbudila standardní otázka "Pohlaví" a motoristy netradičně předložené možné odpovědi. Žadatel má na výběr hned ze tří možností: "muž, žena, nebo psychická porucha".

(z facebooku Matěje Gregora)

 Na sociálních sítích s tím problém lidé nemají, až na některé "gendrové" aktivisty či progresivistická média typu Deník N. 

„Motoristé označují LGBTQ lidi za psychickou poruchu,“ kritizoval např. dotazník editor Deníku N Filip Titlbach. Proti jeho příspěvku se však ozval internetový komentátor Ondřej Tesárek.



„Lesba je žena, gay je muž, bisexuál bere vše a trans je psychická porucha podle Manual of Mental Disorders, která vyžaduje psychiatrickou péči a nemá s gayi ani lesbami nic společného. Jestli jako gay máte potřebu se nějak družit s lidmi, co prochází tímhle peklem, budiž, ale fakt byste do toho nemuseli míchat všechny ostatní,“ odpověděl Titlbachovi Tesárek.

Psali jsme:

Za podobou dotazníku mladých Motoristů stojí i šéf Motoristů sobě a dlouholetý spolupracovník exprezidenta Václava Klause Petr Macinka, který se na Facebooku vyjádřil přímo ke třem možnostem u kolonky pohlaví. 

„Já ty naše mladý žeru. Ti fakt neuhoří,“ glosoval formu dotazníku šéf Motoristů sobě Petr Macinka.

(dan, prvnizpravy.cz, repro: youtube)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 11%
transparent.gif transparent.gif
Ne 77%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif