Markvart: Lidé chtějí mír, pořádek, prosperitu, ne Amerikou prosazovaný bordel

politika

Lidé nechtějí válku ani chaos nebo zbídačování ve jménu cizích zájmů. Politici hlavního proudu a většina novinářů mohou tento politický směr nazývat dle libosti 'krajní pravicí', 'populismem' či 'proruskými silami', ale na nástupu nového trendu napříč kontinentem to nic nezmění.

Markvart: Lidé chtějí mír, pořádek, prosperitu, ne Amerikou prosazovaný bordel
Petr Markvart
1. července 2024 - 06:30

Europeismus je mrtvý a celé to směšné divadlo kolem figurek jako Ursula von der Leyen, António Costa a Kaja Kallas už jsou pouze předsmrtné křeče. Chybí jen málo a celý ten (ne)slavný německo-francouzský eurotandem bude konečně minulostí, píše na facebooku Petr Markvart.


Kdo by si ještě před pěti lety tipnul, že Le Pen povede nejsilnější francouzské politické uskupení, že německá AfD se stane druhou stranou v disciplinovaném Helmutáriu a italská FdI dokonce povede zemi? Kdo by si vsadil na totální odmítnutí a krach 'Green Dealu' a zelené politiky, tlačeného ze všech stran? Že Sahra Wagenknecht bude mít vlastní úspěšnou politickou stranu a Geert Wilders bude sestavovat nizozemskou vládu?

Lidé chtějí mír, pořádek a prosperitu, ne Amerikou prosazovaný bordel. Jsme na začátku cesty, která nemá schůdnou alternativu, neboť tou je válka, bída a zánik.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Je podle Vás vysílání České televize objektivní a vyvážené?