Marková: Konec války už začíná být nutnost. I jako nevýhra

politika

Tisíce lidské potravy pro děla, která byla ještě včera syn nebo táta od rodiny, končí v bahně východních močálů a každému je to fuk. Otevřená zpověď Jany Markové o jejím pohledu na probíhající válku na Ukrajině.

Marková: Konec války už začíná být nutnost. I jako nevýhra
Jana Marková
28. července 2024 - 06:30

„Nedávno jsem o tom psala, protože to, co my „chcimíři“ tak nějak chápeme od počátku války, začíná chápat i sám Zelenskyj. Tady to totiž není o tom, co kdo z gauče chceme, ale o tom, co je reálně možné. My tu můžeme házet miliardy na Ukrajinu a do korupčních tunelů, my se kvůli tomu můžeme totálně odzbrojit, my se můžeme zavázat Americe na věky věků a nikdy jinak, ale kdyby Západ skutečně chtěl tenhle už přes dva roky trvající konflikt ukončit, vypadalo by to jinak. To si prostě přiznejme. A taky si přiznejme, že „MY“ ten Západ nejsme. A nikdy nebudeme. Alespoň pro něj ne. Stejně tak jako v době Mnichova, stejně tak ,když mu Beneš lezl do zadku stejně jako Fiala. Stejně tak to bude houby platné.

Ta válka je opotřebovávací a zákopová a nemá moc daleko k té velké. Tisíce lidské potravy pro děla, která byla ještě včera syn nebo táta od rodiny, končí v bahně východních močálů a každému je to fuk. Důležité je co nejvíce uškodit Rusům, a že u toho ve velkém umírají Ukrajinci, je přece jejich věc. A čím déle to bude trvat, tím více se při tom pustí žilou i těm nepoddajným russákům. Náboje seženeme…



My si zkrátka neuvědomujeme, nebo nechceme uvědomit, že cokoliv na východ od Německa jsou podlidi. Pro ně. Pro všechny ty anglosasy a jejich vlezdoprdelky od nás. Proč si jako myslíte, že po staletích změnili názor? Protože tomu chcete věřit? Tak abysme jako ta potrava pro děla neskončili taky. 

Počítejte se mnou, skutečná čísla se samozřejmě nedozvíme. Cca 150 mrtvých v průměru denně. Takže přes 100-200 tisíc na každé straně. Někde se ale píše o trojnásobku, což je 300-500 tisíc. Útočící strana mívá zpravidla větší ztráty, ale Rusové zase používají víc techniku, tím ty životy šetří a může se to plus minus srovnat. Ukrajina měla na začátku války přes milion lidí ve zbrani. Od té doby se snaží mobilizovat, a přesto se píše o nějakých 600-800 tisících vojáků. Takže chybí cca 400 tisíc, plus ti zmobilizovaní a dobrovolníci. Takže dejme tomu chybí cca 600 tisíc. Mnozí jsou třeba vážně zranění, ale i kdyby byl poměr mrtvých ku zraněným 1:5, což teda je asi optimistické, jsme zase vysoko přes 100 tisíc zabitých.

Psali jsme:

Jak dlouho si myslíte, že se toto dá ustát? Jak dlouho ještě bude kde brát? Pokud tedy nehodlají naklusat naši váleční gaučáci a kecalové. Myslím, že dle vyjádření samotného prezidenta už moc kam sáhnout nemá. A dokážete si představit, co udělají ty statisíce nenávratně zmrzačených psychicky i fyzicky až se vrátí z fronty domů? Myslí na to někdo? To si je jako vezmeme na byt stravu a léčení zase sem? Z čeho? Nebo je to tomu Západu úplně fuk? Co myslíte? Zelenskému už to dochází. Mělo by i nám," zakončila svůj komentář na facebooku Marková. 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif