Lubomír Man: Dovolená Lipavského na Krymu se oddálila

politika

„Koukám, že moje letní dovolená na Krymu se přibližuje,“ napsal v sobotu dopoledne na twitteru český ministr zahraničí Jan Lipavský, a zhruba ve stejnou dobu v pořadu ČT 24 vysvětlil, proč si to myslí.

Lubomír Man: Dovolená Lipavského na Krymu se oddálila
Lubomír Man
25. června 2023 - 07:20

„Prigožinovy povstalecké oddíly stojí prakticky u bran Moskvy“ řekl a hlas se mu přitom třásl nadějeplným vzrušením, které se marně snažil ovládnout.

A netopil se v přívalu štěstí sám.„Jak já to vidím, je tohle začátek občanské války v Rusku“ prohlásila taktéž v sobotním pořadu ČT 24 česká ministryně obrany Černochová, a její tvář i hlas přitom vyzařovaly tolik štěstí a radostného očekávání, že nemohly vyvěrat z ničeho jiného než z představ a obrazů zkázy, které občanská válka nenáviděnému Rusku přinese.



A přitom: Koho z fanatických nenávistníků a nepřátel Ruska by ještě v pátek odpoledne mohlo napadnout, že konflikt Ruska s Ukrajinou může též skončit tak, že Rusové se nakonec poperou sami mezi sebou, takže Západ shrábne z ruského území to, o co mu jde a co mu vždy šlo, aniž by si přitom porušil pěšinku ve vlasech.

Byla to zkrátka pohádka, a čím byla pro takové jako Lipavský a Černochová nádherná a unášející, tím byla kratší. Ba dá se říct, až nehorázně krátká.


Kolem páté hodiny sobotního odpoledne oznámila všechna světová média, že Prigožinova armáda, zvaná též Vagnerovci, svůj pochod na Moskvu ukončila a vrací se do svých shromaždišť.

„Zdá se, že je po všem“, glosoval novou skutečnost Seznam Zprávy.

(rp,prvnizpravy.cz,lubomir man,foto:arch.)

 




Anketa

Souhlasili byste s demisí vlády a vyhlášením předčasných voleb?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif