Kterak si Kamala Donalda na chleba namazala. A Vávra chléb obrátil

politika

Blížící se prezidentské volby v USA nedávají spát jenom tamním obyvatelům a politickým elitám. I u nás sledujeme dozvuky toho, co se odehrává a co se ve skutečnosti děje. Spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu Daniel Vávra nahlédl pod pokličku volebního guláše.

Kterak si Kamala Donalda na chleba namazala. A Vávra chléb obrátil
Daniel Vávra (SOSP)
13. září 2024 - 06:05

„Tak proběhla debata Trump vs Kamala. Zlé jazyky tvrdily, že ať dopadne jakkoliv, druhý den se všude v mainstreamu dočteme, že Kamala vyhrála. Debata byla ve tři ráno, takže jsem si jí nechal ujít. Ráno jsem se podíval na zprávy a copak nevidím? Naprosto všude se píše, že Kamala vyhrála.

Kdybych byl "průměrný volič" asi by mi to stačilo. Věřím hlídacím psům demokracie a přece není možné, aby se všichni spikli a lhali! Naštěstí nejsem průměrný volič a mám "kritické myšlení" TM, jak nám všem dobře poradil kokeš master a protahovač exponenciál. 

A tak jsem si ověřil pár faktů o tom, kterak si Kamala namazala Donalda na chleba. (screenshoty k factchekcům jsou z primárně z liberálních pro Harrisovských médií):

1. Debata probíhala na televizi ABC. Trump prohlásil, že jí akcepotoval, protože Demokraté jí kdekoliv jinde odmítli. Kamala Harrisová je přitom 30 let přítelkyní paní Waldenové, která je vysokou manažerkou v Disney, pod kterou ABC spadá.

2. Debaty na žádost Demokratů nemají živé publikum. Prý by to jen zbytečně vyrušovalo. (viz obrázek)

3. ABC vyrobila pro Kamalu speciální stoleček, menší než pro Donalda, aby nevypadala tak malá.

4. V průběhu debat dva moderátoři prováděli "factchecky" Trumpových výroků. Trumpa factcheckovali 4x, Harrisovou ani jednou. Po Trumpovi chtěli 6x aby doplnil svojí odpověď, po Harrisové ani jednou. Podle factcheckerů factcheckerů ve skutečnosti lhala Harrisová 16x a Trump 14x

5. Lhaní Harrisové přitom bylo naprosto do očí bijící a opakovala mnohokrát vyvrácené zcela explixitní lži. Zde jen pár příkladů.

6. Trump bude implementovat project 2025 (což je ultrakonzervativní plán jednoho think tanku) - LEŽ - Trump s tím nemá nic společného a opakovaně se od toho distancoval.

7. Trump zakáže celostátně potraty - LEŽ - Trump opakovaně potvrdil, že to neudělá a když vládl, neudělal to.

8. Trump nazval neonacisty z Charlotsville "velmi fajn lidmi" - LEŽ - už dávno i extrémně levicoví fact checkeři uznali, že to prostě není pravda a nikdy nic takového neřekl, naopak je v inkriminovaném projevu explicitně odsoudil.



9. Trump tvrdil, že když nebude zvolen, nastane krveprolití - LEŽ - Trump mluvil, že obrazné krveprolití nastane v automobilovém průmyslu, pokud nebudou uvaleny cla na dovoz aut z Číny.

10. Trump tvrdil, že Haitští imigranti jedí američanům kočky. - TO TRUMP SKUTEČNĚ TVRDIL - a moderátoři ABC mu to zfactcheckovali jako ničím nepodloženou lež. Problém je, že na youtube najdete videa z policejních body kamer, jak policie zatýká haitské imigranty doslova sedící nad mrtvou kočkou na příjezdové cestě k cizímu domu. (viz obrázek) a policejní záznamy o podobných činech. Takže se to opravdu děje, jakkoliv šíleně to zní.

11. Trump tvrdil, že násilná kriminalita díky migraci v USA stoupá - Tady je první "rozporuplný" fact check. Protože FBI tvrdí, že kriminalita klesá. FBI ovšem z nějakého důvodu do svých statistik "zapomněla" zahrnout některá obří města s obří kriminalitou jako je LA, nebo New York. Když to někteří konzervativní factcheckeři zkusili, tak se ukázalo, že když se vynechané metropole započítají, tak čísla vypadají úplně jinak. Psal o tom i levicový Guardian (viz obrázek).

Všechny tyto věci jsou každému američanovi už roky známé. Je naprosto nemožné, aby to moderátoři ABC a factcheckeři nevěděli. Přesto ani jednou Harrisovou při jejím lhaní nekonfrontovali a přesto factcheckeři CNN tvrdí, že Harrisová lhala jen jednou. Tím bychom mohli debatu o nezaujatosti médií uzavřít. Trump tak byl zcela evidentně v debatě 3 na jednoho. 

A co jsme se o tom dozvěděli z médií? Vezmeme ta česká, která v zásadě jen opisují od amerického liberálního mainstreamu:
 
Seznam Zprávy - Harrisová se snažila dostat Trumpovi pod kůži. Uspěla
Seznam Zprávy 2 - Trumpova špatná noc. Harrisová ho nachytala taktikou, kterou hlásila předem
iRozhlas - Harrisová byla v debatě věcnější a Trump neodolal jejím návnadám
Novinky - Exprezident neodpověděl, zda chce vítězství Ukrajiny
iRozhlas 2 - CNN: Trump v debatě pronesl 30 nepravdivých výroků. Harrisová měla jen jediný a několik zavádějících (to je zcela evidentní lež jako věž)
Deník N - Harris zaskočila Trumpa podáním ruky. Ten už se na ni pak nepodíval.
TN.cz - Harrisová překvapila, Trump opakoval konspirace
iRozhlas 3 - Jedí migranti psy? Harrisové se povedlo dotlačit Trumpa k neuváženým výrokům, hodnotí Ciglerová

NIKDO, včetně veřejnoprávních médií se nenamáhal udělat factcheck amerických médií, která, jak jsme si ukázali, zcela evidentně lžou společně s Harrisovou.

NIKDO. Kdejaký youtube amatér odvádí v informování o tom co zaznělo a jak to je ve skutečnosti, lepší práci.

Všichni se zabývají naprostými margináliemi jako podání ruky, nebo pojídání koček, nebo lživými factchecky a zcela pomíjejí to podstatné a sice, jaká bude politika obou kandidátů a co budou reálně dělat. Média naprosto ignorují Trumpovu závěrečnou řeč, kde si Harrisovou doslova namazal na chleba.


Naprosto ignorují, že Harrisová je skoro 4 roky víceprezidentkou USA a ve volbách slibuje věci, které celé ty čtyři roky doslova odmítala dělat, nebo dělala pravý opak. 

Jestli něco tahle debata ukázala, tak především o médiích. 

V roce 1951 provedl psycholog Solomon Asch tzv experiment konformity. Cílem bylo zjistit, jak moc se lidé přizpůsobují tlaku okolí. V experimentu byl jeden účastník umístěn mezi skupinu lidí, kteří byli instruováni, aby dávali nesprávné odpovědi na jednoduché otázky o délce čar. Výsledkem bylo, že člověk, který zcela evidentně viděl, že čára A je delší než čára B, tvrdil, že delší je čára B, protože to tvrdili všichni okolo něj. A ti lhali. A on se buď bál, že je blázen, nebo, že bude vypadat jako debil.

Což je evidentně strategie médií ohledně informování o amerických volbách. Budeme vám tak dlouho zcela nepokrytě lhát, až tomu uvěříte. A je to strategie víceméně úspěšná. Na debatu se dívalo 57 milionů lidí. Amerika má 161 milionů voličů. 104 milionů se o debatě dozví z médií. A drtivá většina médií napsala, že Kamala byle lepší. 65% voličů tak nebude spoléhat přímo na zdroj, ale na jeho interpreraci. 

CNN samozřejmě okamžitě zveřejnila i průzkumy mezi diváky, kdo podle nich vyhrál. A podle nich "Harrisová vyhrála debatu téměr 2:1, tedy že dva ze tří sledujících byli na jeji straně". Problém je, že podle průzkumu CNN byl poměr 63:37, což tedy i kdyby byla pravda, je zaokrouhleno 6:4, neboli 3:2 a rozhodně ne 2:1.
Ale tak co. Když už lžeme a lidi nám to baští, pojďme lhát fakt hodně.

Nicméně pokuste se cokoliv z toho, co vám zde píšu vygooglit a zjistíte, že to je docela těžké i když je to pravda. Protože Google vám bude automaticky předhazovat  americký liberální mainstream. Je prakticky vyloučené, abyste našli na první stránce nějaké konzervativní médium. 

Schválně to zkuste. Mě při zadání "Trump Harris Debate" vyjede 3xBBC, 3xCNN, 3xGuardian, 1xSkyNews. 1x Washington Post a tyto zcela nepokrytě pro Harrisovská média jsou na další 8 stránkách výsledků. Nejsledovanější americká zpravodajská konzervativní stanice Fox, je na osmé straně výsledků. To dává smysl. Algoritmus!

Jinými slovy, pokud jste doposud nevěřili, že žijete ve "vrtěti psem" tak tohle je minimálně pro mě naprosto evidentní důkaz," uzavřel svůj komentář na sociální síti facebook Daniel Vávra. 

(dan, prvnizpravy.cz, repro: dvtv)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: