Kam to probůh míříme? Za Pollerta se postavila Hamplová

politika

Charita zrušila pozvánku na běh Lukáši Pollertovi, protože se prý obává politických následků. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová to okomentovala s poznámkou o návratu totalitních manýrů "stranických" knížek.

Kam to probůh míříme? Za Pollerta se postavila Hamplová
Lukáš Pollert
18. září 2024 - 13:55

Charitativní akce „Běh za hospic“ pořádaná 21. září Oblastní charitou Červený Kostelec získala nečekané politické kontury. Jako jeden z čestných hostů měl být pozván olympijský vítěz ve vodním slalomu a lékař Lukáš Pollert. Organizátoři však pár dní před konáním závodu kvůli „obavám z vyvolání kontroverzních politických debat“ jeho pozvání odvolali. Kauza vyvolala vášnivé ohlasy na sociálních sítích.

Zděšení z takového "politického kádrování" lze vyčíst např. z příspěvku senátorky Jany Zwyrtek Hamplové.

„Kráčí Lukáš Pollert ve šlépějích Věry Čáslavské? Tak to bychom měli… Kdyže jsme si to s Martinou Kociánovou povídaly o totalitních manýrech? Od kdy charitativní akce (!!) u sebe zruší účast olympionika? 

Lukáš Pollert byl pozvaný jako čestný host, tedy měl startovat závod, vyhlašovat vítěze a spolukomentovat dění. Tuto jeho účast však odřekli. Potvrdili to ředitel závodu a zástupce ředitele Oblastní charity Červený Kostelec Martin Fišer.



S Lukášem se osobně známe, tedy nemluvím “z doslechu” - je to skromný muž, ohleduplný, mající rád svou rodinu, dnes odpovědný lékař, specialista. V rodině má mnoho známých jmen. Je bývalý český vodní slalomář a olympijský vítěz z roku 1992 v Barceloně, a nebyla to jeho jediná medaile. Po ukončení sportovní kariéry se stal právě lékařem. Setkali jsme se v těchto dobách ve skupinách vyslovujících se k nesvobodě a porušování lidských práv, a také proti rozdělování společnosti.  

Takže takový člověk, který upřímně, ale slušně, říká dnes své názory, k tomu lékař a olympijský vítěz, dnes nesmí být čestným hostem charitativní akce. Nepřipomíná vám to v té sportovní linii Věru Čáslavskou?

Psali jsme:

Kam to probůh míříme? Zase ke stranickým knížkám? No co, že jich bude víc. Princip diktovaných postojů a názorů zůstává stejný," okomentovala stále rostoucí nástup totalitních manýrů senátorka Hamplová na svém facebooku.

(kyncl, prvnizpravy.cz, repro: xtv)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif