Jen tak dál Otakare, jdi do nich. Jsou to... však ty víš

politika

Proč premiér Petr Fiala (ODS) nikdy neodvolá žádného ministra? Nejen této otázce, ale i zpackané digitalizaci stavebního řízení či nové kampani vládního zmocněnce pro strategickou komunikaci plk. Foltýna se věnovala Jana Marková.

Jen tak dál Otakare, jdi do nich. Jsou to... však ty víš
Foto: repro facebook
24. srpna 2024 - 07:03

„Strategický komunikátor Otakar Foltýn konečně pochopil situaci, a pomocí píáristů z Dárků pro Putina, za třináct milionů korun ročně, vykomunikoval výsledky digitalizace stavebního řízení.

Toho řízení, kde se bude začínat pěkně od začátku, protože firma, která ho tak pěkně zpackala, byla vybrána netransparentně. Tak hlavně, že pusťte nás na ně. Po téměř dvou měsících nefunkčního systému tak v úterý resort sdělil, že spustí tendr nový. Jak dým z posledního jointu ho totiž dohnalo květnové rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který resortu nařídil do konce září ukončit smlouvu se společností InQool, jež systém vytvořila. Což je tedy docela masakr, a kámoši jak hrom, už asi nebude InQool a Tom. Teda spíš Ivan. 

Jak se bude na starý, stále nefunkční systém navazovat, se neví. Jestli tedy vůbec, a nebo jestli se celý rovnou hodí do kanálu, protože tomu pořád scházejí nezbytné funkce a potřebné znalosti k němu úředníci také nemají.



Premiér Fiala se tomu chtěl po dvou měsících katastrofy věnovat na středečním zasedání vlády, asi zase formou tytyty Ivánku, a je mu asi úplně jedno, že problémy s digitalizací stavebního řízení mohou podle některých odhadů přinést miliardové ztráty. On je platit nebude.

A Bartoš? Ten opakovaně uvedl, že o rezignaci neuvažuje. "Nevím, v čem by ta má rezignace měla situaci pomoci. Nicméně přiznávám, že některé věci mohly být před startem programu lépe udělány.“ No tak to asi mohly…

Psali jsme:

Mimochodem, víte, proč Fiala nikdy žádného, byť sebehoršího ministra neodvolá? No protože podle té slavné pětismečkové koaliční smlouvy nemůže! Je to snad jediný premiér, který nemůže odvolat svého ministra, byť by byl sebehorší. On není nejsilnější premiér. On je trhovkyně, která vyměnila stoosmičku za to, že bude držet sako krok. Ono totiž aby mohl svého ministra odvolat, musel by mít souhlas nejen té strany, která ho tam jmenovala, ale hlavně by ho musel navrhnout sám předseda té strany. V tomto případě by se Bartoš musel navrhnout sám Bartoš. A ten, jak jsme slyšeli, NEODSTOUPÍ! Nechť si to všichni zapamatují, a Péťa ať se potí, jak chce. 

Takže já gratuluji Otakatu Foltýnovi, že to perfektně vystihl, a ještě to všem na očích, vyvěsil na Strakovku. Jen tak dál Otakare, jdi do nich. Jsou to….. však ty víš," zakončila svůj komentář na facebooku Marková. 

(nov, prvnizpravy.cz, repro: facebook)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: