Jan Schneider: Cenzor zakdákal

politika

Jmenování plukovníka Otakara Foltýna do funkce strategického mluvčího české vlády vzbuzuje podezření, že česká vláda se zřejmě inspiruje praktikami vojenské junty, píše Jan Schneider v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Jan Schneider: Cenzor zakdákal
Jan Schneider
27. června 2024 - 07:05

Podezření je ještě zesíleno, když tento strategický mluvka zakdáká (tento příhodný výraz jsem si vypůjčil z plukovníkova slovníku).

Stojí za to ho citovat, neboť jak sám pravil, musel začít zostra.
„Občas se obávám, jestli můj ksicht nevyskočí z plechovky na žrádlo. Není mi to příjemné a možná ani konzumentům, ale bohužel jsem na to aktuálně sám a nemám čas čekat. Komunikaci za první měsíc musím udělat sám a pevně doufám, že od července z plechovek na žrádlo budou vyskakovat i jiné obličeje než ten můj.“

Slyšeli jste slova strategického mluvčího vlády. Kdo chce rozumět řečenému, ať rozumí. Já mu nezávidím.

V Senátu toto pondělí Foltýn pravil:
„Já žádnou cenzuru dělat nebudu, a pakliže někdo tvrdí, že ano, tak tímto říkám, prosazuje ruský narativ, jedná proti zájmům vlastního státu a je kolaborantem současného kremelského režimu proti zájmům České republiky.“



To je kadence přímo inkvizičně-urválkovská! Foltýn se rozohňuje takřka samozápalně, čímž odhaluje kvalitu a meze jeho „právnického vzdělání“.

Pravdou možná je, že Foltýn žádnou cenzuru dělat nebude. On nestydatě vyhrožuje, čímž chce dosáhnout toho efektu, známého z normalizace, kdy se lidé cenzurovali sami.

Nicméně sám ten konec jeho duševního průjmu nelze nechat bez povšimnutí, protože ty výhrůžky byly proneseny úředně, nikoliv v ožralosti! Kdo si myslí něco jiného než Foltýn, je kolaborantem: toto je podle mého soudu žalovatelná pomluva. Tentokrát byla řečena jen tak do větru, ale řekne-li to Foltýn o někom konkrétním, poskytne žalovatelný materiál.

Po takovéto trajektorii se pohybuje česká vláda, aby ji kat spral.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Je podle Vás vysílání České televize objektivní a vyvážené?