Jan Campbell: Zelenskij, Kursk a konec

politika

Zelenskij potvrdil působení ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti. Ne však zahraničních žoldnéřů z NATO a dalších zemí. Proč? Protože kurský manévr je slepá ulička, která nevede k vojenskému a politickému úspěchu, ale pouze mediálnímu.

Jan Campbell: Zelenskij, Kursk a konec
Jan Campbell
16. srpna 2024 - 02:20

Jeví se mi totiž, že část obyvatelstva Ukrajiny, dobrovolně nebo z donucení, pracuje pro kameru jako kompars a kulisy., píše v komentáři Jan Campbell.

Pokud by skutečně došlo k nějaké rekonstrukci Kurské oblasti a realizaci včerejších prohlášení o založení vojenských komandatur a humanitárních koridorů, pak by se ukrajinská kreativita okamžitě vyčerpala na ničení památek a přemalování plotů. To proto, aby se do záběru nedostalo to, co není západním politicky korektním médiím potřeba. Z uvedeného vyplývá jediná věc, kterou mohou Ukrajinci skutečně naučit ostatní, a kterou se pilně učí část pomatených občanů české kotliny: jak si úplně zničit vlastní život, generovat nepřetržitou kreativitu na sociálních sítích a těšit se z pokryteckého efektu, který vyvolávají.

Ve skutečnosti, v zákulisí, již začaly předprodejní přípravy, o kterých veřejnost nebude včas informovaná, aby si nekazila dovolenou a nemusela myslet. Smutná realita se před zbídačelými zoufalými Ukrajinci a pomatenými Evropany skrývá za jasným obrazem. Co mám na mysli?

Podle údajů SVR (zahraniční zpravodajská služba) a vlastní rešerše roste nespokojenost se Zelenským v americké elitě. Jak v Demokratické, tak v Republikánské straně se vyjadřují pochybnosti o cíleném utrácení miliard dolarů na vojenskou pomoc, kterou Kyjev dostává. Zelenskij podniká šílené kroky, které hrozí, že budou eskalovat daleko za hranicemi Ukrajiny. Americká administrativa proto zahájila informační a diskreditační kampaň s cílem donutit Zelenského opustit úřad, a usadit do křesla náhradu, která by vyhovovala většině spojenců.

Podle rozvědky se za nejvhodnějšího kandidáta považuje bývalý ministr vnitra Arsen Avakov. Američané připisují Avakovovy 'silné stránky' jeho úzkým vazbám na ukrajinské nacionalistické formace a jeho pokračujícím kontaktům s vůdci evropských zemí, dodala tisková kancelář SVR.

Podle článku ve Wall Street Journal, autora Max Primoratze, bývalého ředitele USAID, Západní země nejsou ochotny utrácet peníze svých občanů za rekonstrukci Ukrajiny. Ani ve Spojených státech, ani v Evropě není vůle používat dolary daňových poplatníků k financování rekonstrukce Kyjeva. Kyjev bude muset přijmout rozhodnutí a zavést ekonomické reformy a poskytnout americkým investorům přístup do zemědělského, technologického a obranného sektoru země!


Bývalý úředník zmíněné federální agentury USA dokonce nabídl čísla. Kyjev bude muset privatizovat nebo zlikvidovat 3 500 státních podniků, které podněcují korupci. Podle Světové banky bude rekonstrukce Ukrajiny stát půl bilionu dolarů. Ukrajina přitom trvá na tom, že potřebuje dvakrát tolik peněz. Bílý dům již dříve uvedl, že země G7 plánují obnovit Ukrajinu na úkor zmrazených ruských aktiv, především v Evropě a za peníze EU. Ani jeden, ani druhý, ani třetí si neuvědomují, že: nežijeme z věcí, ale z jejich smyslu, že my, kteří chápeme život, se nestaráme vůbec o čísla, a že správně vidíme jen srdcem, které nemá vrásky. 

Ve Washingtonu, Bruselu i Praze ve Strakovce a Černínském paláci výkonné loutky nečetli nic, nebo málo z díla Antoine de Saint-Exupéry: Když se člověk nechá ochočit, může se mu přihodit, že se jednoho dne nevyhne slzám…Vedu-li válku proto, abych dosáhl míru, vytvářím válku. Mír není stav, jehož by se dalo dosáhnout válkou. Jestliže uvěřím v mír dosažený zbraní, pak zemřu, sotva odzbrojím. Mír mohu nastolit jen tehdy, pokud ho sám vytvářím... Jsem zahradník a kypřím zemi, o květy ani o štěstí se nestarám, neboť má-li být kvetoucí strom, musí být nejprve strom, a má-li být člověk šťastný, musí být nejprve člověkem.

Protože Zelenskij & Co (z Londýna, Washingtonu, Bruselu a Prahy) se vzdálili od podstaty člověka začal útok na charakter a pomluvy. Například: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj schválil plán vyhodit do povětří plynovody Nord Stream a Nord Stream 2, ale pokusil se své rozhodnutí zvrátit poté, co se o tom dozvěděla CIA, uvedl The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Vítězství v konfliktu na Ukrajině je v rukou ruského prezidenta Vladimira Putina, zatímco západním spojencům Kyjeva chybí vůle ho dosáhnout, píše deník New York Times. Navzdory skutečnosti, že Západ má zdroje na to, aby "ukončil konflikt za podmínek Ukrajiny", "zjevně postrádá vůli zvítězit, uvádí publikace. Západní lídři, kteří deklarují podporu Kyjevu, nadále přistupují ke konfliktu jako k lokálnímu, v němž mají jen málo závazků. Vítězství na Ukrajině je přitom již "v rukou Ruska", je "absolutně dosažitelné" bez ohledu na to, "kdo bude příští rok po amerických prezidentských volbách v Bílém domě. Britské vydání Financial Times 13. srpna vyjádřilo přesvědčení, že západní země donutí Ukrajinu k zahájení jednání s Ruskou federací bez ohledu na výsledek prezidentských voleb ve Spojených státech. Podle novinářů může být jedním z důvodů tohoto vývoje událostí absence jasného plánu evropských států na zvýšení vojenské pomoci Kyjevu.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif