Hašek se pustil do Rakušana. Jde o Trumpa i o Orbána

politika

Krátce po atentátu na Donalda Trumpa přicházejí mnohá varování i pro další politiky ohledně jejich bezpečnosti. Nejvíce jich pak míří k maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

Hašek se pustil do Rakušana. Jde o Trumpa i o Orbána
Michal Hašek (PRO)
15. července 2024 - 07:03

Bývalý prezident USA Donald Trump se jen pár hodin poté, co na něj byl spáchán atentát v Pensylvánii, objevil na veřejnosti na letišti v New Jersey. Lidé na sociálních sítích obdivují jeho sílu a neochvějnost. Spolu s tím ale přicházejí mnohá varování i pro další politiky ohledně jejich bezpečnosti. Nejvíce jich míří k maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

Televize Fox News na sociální síti X zveřejnila video, jak bývalý prezident Trump vystupuje z letadla doma v New Jersey a poprvé se objevuje na veřejnosti jen několik hodin poté, co přežil pokus o atentát na svém shromáždění v Pensylvánii. Trump vystupoval z letadla, obklopen agenty americké tajné služby a těžce ozbrojenými členy protiúderného týmu agentury. Plánuje strávit noc ve svém soukromém golfovém klubu v nedalekém Bedminsteru ve státě New Jersey.

Krátce poté, co se objevily zprávy o tom, že bývalý prezident Donald Trump byl v sobotu po zjevné střelbě na předvolebním shromáždění v Pensylvánii odveden z pódia, poslal guvernér Phil Murphy a další představitelé New Jersey z obou stran Trumpovi modlitby a několik z nich vyzvalo, aby všichni odsoudili politické násilí.



Střelba na shromáždění Donalda Trumpa v Butleru v Pensylvánii je podle orgánů činných v trestním řízení vyšetřována jako pokus o atentát na bývalého prezidenta a předpokládaného republikánského kandidáta. Jeden účastník byl zabit a dva byli těžce zraněni. Trump na sociálních sítích sdělil, že mu kulka prostřelila horní část pravého ucha, než ho agenti odvedli z pódia.

Ve veřejnosti, na sociálních sítích, po jarním atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica a po včerejším atentátu na republikánského kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa narůstají obavy, kdo další přijde na řadu. Zmiňováno je především jméno maďarského premiéra Viktora Orbána.

O jeho bezpečnost projevil obavy mj. bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek, který nyní vede krajskou organizaci strany PRO. 

„Výstižné… stejně tak Robert Fico. Naštěstí oba přežili vražedný pokus o atentát. Obávám se po dnešní noci i o Viktora Orbána, doufám, že maďarská ochranka je v maximální pohotovosti,“ napsal Hašek na sociální síti X (dříve Twitter).

Psali jsme:

Později pak Hašek okomentoval na svém facebooku vyjádření ministra vnitra a šéfa hnutí STAN Víta Rakušana, který se vyslovil pro to, aby obě komory parlamentu přijali usnesení a odsoudili atentát na exprezidenta Donalda Trumpa.

„Předseda STAN a vyvěšovatel pytlů na mrtvoly na ministerstvu vnitra Vít Rakušan “doma” na ČT vyzývá pateticky k tomu, aby se obě komory Parlamentu ČR vyjádřily k pokusu o atentát na Donalda Trumpa, resp. vyjádřily se proti násilí v politice. Stejný Vít Rakušan a jeho STAN, kteří odmítli stejně jako jiné strany Pětikoalice ve Sněmovně projednat a odsoudit pokus o atentát na Roberta Fica před 2 měsíci. Někdy je lépe mlčet," vzkázal ministrovi vnitra Rakušanovi Michal Hašek.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Jakou vládní funkci podle vás zastává plk. Otakar Foltýn?