Foltýn strčil hlavu do písku. Souboj na Nově s Rajchlem vzdal

politika

„Debata na Nově s Otakarem Foltýnem nebude! "Hrdina" se bojí přijít!" Těmito slovy okomentoval předseda strany PRO Jindřich Rajchl zprávu z redakce TV Nova z pořadu Za pět minut dvanáct, kde mu oznamují zrušení debaty kvůli odmítnutí pana Foltýna se diskuze zúčastnit.

Foltýn strčil hlavu do písku. Souboj na Nově s Rajchlem vzdal
Jindřich Rajchl (PRO), plk. Otakar Foltýn
26. září 2024 - 07:22

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl se měl již tuto neděli účastnit televizní debaty na TV Nova. Jeho protivníkem byl avizován kontroverzní vládní zmocněnec pro strategickou komunikaci vlády plk. Otakar Foltýn, který je často označován za "vládního cenzora" či "propagandistu". 

Rajchl, který opakovaně dokázal zaplnil Václavák protivládními demonstracemi (a proto byl také dlouhou dobou a zvláště pak pro mainstreamová média na tzv. "blacklistu"), se na debatu těšil, ačkoli ve svých pravidelných nedělních streamech na sociálních sítích vyslovoval domněnku, že plk. Foltýn nakonec nenajde odvahu do debaty přijít. A jeho prognóza se naplnila - pan plukovník to "bez boje" vzdal. 

Rajchl totiž jen několik dní před debatou obdržel od TV Nova mail, ve kterém mu vedoucí redakce pro program pořadu Za pět minut dvanáct Petra Jiránková sdělila, že i přes naléhání na pana Foltýna z redakce se pan plukovník z diskuse omluvil, resp. odmítl se jí zúčastnit. Rajchl si poté neodpustil Foltýnovi alespoň přes sociální sít Facebook vzkázat několik vět. 



„Otakar Foltýn je evidentně nejen lhář, ale dokonce i zbabělec. I když velmi rád používá silná slova a tváří se všude jako hrdina, tak přímé konfrontace se silným názorovým oponentem se obává tak, že raději vyklidí bojiště ještě před bitvou.

To, že se obává se proti mě posadit a obhájit svá tvrzení, znamená jediné - je si moc dobře vědom, že žádné argumenty nemá, že šíří třídní propagandu a že je prostě a jednoduše obyčejný srab.

Na obrázku níže máte email z TV NOVA, jenž potvrzuje, že Foltýn účast v debatě i přes jejich naléhání odmítl," píše Rajchl, který ve svém příspěvku na sociální síti Facebook sdílel e-mailovou zprávu z TV Nova.

(printscreen mailu z TV Nova - z facebooku J. Rajchla)

Co stojí v e-mailu od TV Nova:

Pořad Za pět minut dvanáct
Od: Jiránková Petra (TV Nova)
Komu: Jindřich Rajchl (PRO)

Vážený pane předsedo,

s politováním Vám musím oznámit, že plánovaná diskuze mezi Vámi a vládním koordinátorem strategické komunikace státu panem Foltýnem se neuskuteční. Pan Foltýn účast odmítl, a i pře naši snahu odmítl svůj postoj změnit. 

Je nám to líto, vaši případnou diskuzi jsme považovali za dramaturgicky velmi zajímavou.

S pozdravem,

Petr Jiránková
Vedoucí redakce pro program
Za pět minut dvanáct
TV Nova s.r.o.

„P.S. Pokud mě chcete vidět na NOVĚ, tak jim zkuste napsat, ať mi najdou jiného oponenta. Zatím to vypadá, že se všichni bojí se se mnou utkat. Co třeba Vít Rakušan nebo Petr Fiala? Máte odvahu na to přijít a obhájit práci svého strategického komunikátora, když on sám strčil hlavu do písku?" uzavřel svůj příspěvek na facebooku Rajchl.

Psali jsme:
Černé na bílém: Jurečka usvědčen ze lži! Kde je k sakru Foltýn

K věci se také vyjádřil politický komentátor Petr Holec ve svém pořadu Holec Live na XTV, kde zodpovídal dotaz z řad diváků ohledně toho, že Foltýn odmítl jít do duelu s Jindřichem Rajchlem do pořadu za Pět minut dvanáct na TV Nova tuto neděli.

„Že by ho chytly nenádálé střevní potíže", ptal se Holce Jiří Sedlák?

„Já to chápu", odvětil Holec. „Foltýn se asi ve skutečnosti Rajchla lekl. Rajchl je totiž rétoricky i argumentačně velmi zdatný, což Otakar Foltýn není. On spíš lidem nadává a nálepkuje je. A když má někdo silné logické argumenty a fakta, tak ten jeho styl rozbije", řekl v pořadu na XTV Holec.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Mělo by hnutí STAN odejít z vlády spolu s Piráty?