Foltýn přitvrdil. Po sviních přirovnal lidi k pedofilům

politika

Iniciativa Zbraně pro Ukrajinu uspořádala mezinárodní sbírku na IFSK lékárničky pro Ukrajinu. Jedním z hostů byl i vládní koordinátor strategické komunikace Foltýn, který přirovnal lidi s jiným názorem k pedofilům.

Foltýn přitvrdil. Po sviních přirovnal lidi k pedofilům
Otakar Foltýn
22. srpna 2024 - 07:22

Během akce seznamoval vládní zmocněnec pro strategickou komunikaci Otakar Foltýn hosty s tím, jak jeho nový úřad funguje a co je jeho záměrem. Ten samý plukovník Foltýn, který nedávno nazval část národa sviněmi. 

„Fungujeme od 15. července, do té doby to byla jen taková příprava, taková improvizace,“ řekl Otakar Foltýn s tím, že některé své hodnotové postoje už prezentoval. 

Foltýn dále prohlásil, že byl záměrně explicitní, i když zároveň dodal, že to je oblast, kam dále nechce jít, protože tam není diskuse možná. 

„Strategická komunikace má být spojující,“ vysvětloval dál Foltýn a ukázal na Společnost pro obranu svobody projevu, která se vůči Foltýnovi již několikrát velmi silně vymezila. 

„Pak ta diskuse může dojít tak daleko, že vám nošení trička může vyčítat Společnost pro obranu svobody projevu, která vám vyčítá, že jsem se projevil svým tričkem, což už je absurdní,“ namítl Foltýn a pokračoval tím proti komu bude jeho úřad cílit.



„Existuje malá část extrémních názorů, které si jejich nositelé mohou říkat, to spadá pod svobodu slova, ale rozhodně nepatří do veřejné debaty. Schvalování agrese nepatří do debaty. Může si to říkat, ale nemůže se dovolávat práva, aby to bylo šířené ve veřejné debatě,“ prohlásil rázně Foltýn.

A podle něj právě u radikálních názorů musí společnost říct, že je nechce. 

„U radikálních názorů musíme říct, že tohle nechceme, to jsem řekl a za tím si stojím,“ řekl Foltýn.

Následně Foltýn vysvětloval a uváděl, jaké jsou hodnoty většinové společnosti, které chce jeho úřad vyzdvihovat. V jeho výčtu nechyběla „svoboda, důstojnost, spravedlnosti, suverenita, soucitu či toleranci.“

Poté se ale opět vrátil k těm lidem, které je potřeba od většinové společnosti oddělit příkopem.

Psali jsme:

„Je potřeba vykopat příkop mezi většinovou společností a těmi, kteří říkají, že Rusáci neměli odjíždět, že tu měli zůstat, že to bylo v roce 1968 dobře a podobně. To je v takovém rozporu se zájmy České republiky, že to nelze tolerovat,“ vychrlil ze sebe Foltýn.

A kolik takových lidí podle plukovníka je? "Odpojených" od systému je podle něj přibližně 4,5 % a většina z nich jde vrátit do hodnotové společnosti, ve své radikálnosti jsou podle Foltýna jen proto, že jsou zklamaní, nešťastní. Pak ale dodal, že jsou v ČR desítky tisíc lidí, kteří jsou nenávratně ztracení a proti systému České republiky. 

„Jsou tu desítky tisíc lidí, které by vítaly, kdyby tu skutečně jezdily ruské tanky a vůči těm žádná tolerance neplatí,“ řekl s bojovým nasazením plukovník.

No a co znamenají příkopy, které kolem takových lidí mají vyrůst? 

„To, co hlásáte, je natolik odporné, že se s vámi vůbec nebudeme bavit,“ pokračoval Foltýn a následně přirovnal takové lidi k pedofilům. 

„Pedofily také nezavíráme, ale nechceme, aby chodili do debaty a říkali, jaké je to super mít takovou úchylku. A úchylka na to, že byste kolaborovali s okupantem, je přinejmenším stejně odporná,“ prohlásil Foltýn. 

(jar, prvnizpravy.cz, repro: čka)


Anketa

Na ČT1 v neděli v pravé poledne byste nejradějí sledovali pořad: