Fiala udělal z Pirátů džihádisty proti své straně, nechápe Kolář

politika

Politický komentátor MF Dnes Petr Kolář se na svém facebooku putil do premiéra Petra Fialy a poznamenal, že Fiala opět ukázal, že není politik, ale packal a břídil. Kdyby prý nedělal nic, Piráti by se stejně "vykosili" sami.

Fiala udělal z Pirátů džihádisty proti své straně, nechápe Kolář
Petr Kolář, komentátor MF Dnes
24. září 2024 - 19:52

„Petr Fiala opět ukázal, že není politik, ale packal a břídil. Stačilo pár dní nedělat nic a nechat Piráty, ať se kosí mezi sebou. Buď by nakonec vypadli sami a mohl z nich udělat srábky, kteří utíkají od odpovědnosti. Anebo by přes veřejné hádky chtěli zůstat (to si myslím spíš, hypotéky se neptají) a byť by ve vládě sice byli, byli by jen směšní, a nikdo by je nebral vážně. 

Místo toho Fiala něco říkal Bartošovi a za dvě hodiny něco jiného na tiskovce. Tím si z nich udělal džihádisty proti sobě i své partaji. Ze sebe pak pro lidi, kteří si o něm sice mysleli, že je trochu trouba, ale čestný a hodnotový člověk, podrazáka, kterého - slovy Pirátky Richterové -  řídí "kmotři přetřeni na fialovo".



Fiala se toho evidentně sám lekl, takže udělal další tiskovku, kde vykládal to samé, co v jednu. Že prý ta digitalizace. O které teda věděli všichni, že to je průser a řešení je v nedohlednu už pár měsíců, a dosud to Fialu netankovalo. Tomu může věřit tak leda Markéta Pekarová Adamová," uzavřel krátké hodnocení kroků premiéra Fialy na svém facebooku komentátor MF Dnes Petr Kolář.

(nov, prvnizpravy.cz, repro: cnn prima)


Anketa

Mělo by hnutí STAN odejít z vlády spolu s Piráty?