Fiala navštívil lidovce, vychválil sebe, vládu i Jurečku

politika

Premiér Petr Fiala (ODS) navštívil volební sjezd lidovců a ve svém proslovu hájil kompromisy v kabinetu i v koalici Spolu. Svou vládu vychválil "do nebes" a Jurečku nazval nejlepším členem vlády za uplynulých 30 let.

Fiala navštívil lidovce, vychválil sebe, vládu i Jurečku
Premiér Petr Fiala na sjezdu KDU-ČSL
18. října 2024 - 15:40

Nynější vláda podle premiéra Fialy čelila výzvám jako žádná jiná v moderní historii, ale při pohledu zpět lze podle něj prý konstatovat, že uspěla.

Fiala na sjezdu mluvil o tom, že jeho vláda čelila energetické či migrační krizi způsobené ruskou invazí na Ukrajinu, bojovala s inflací a zdědila vysoké deficity rozpočtu. 

„Nikdo jiný v moderní historii ČR se nepotýkal s takovým koktejlem problémů a výzev,“ prohlásil premiér s tím, že když se na poslední roky ohlédne, může s klidem prohlásit, že vláda uspěla. Podle premiéra se fakticky zbavila závislosti na Rusku, energetika se mění před očima a migrační vlnu z Ukrajiny se podařilo převrátit ve prospěch ČR, zmínil.



Fiala ve svém projevu také ocenil ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku i minstra zemědělství Marka Výborného, kteří jsou hlavními uchazeči o funkci předsedy KDU-ČSL. Jurečka je podle Fialy jeden z nejlepších členů vlády za posledních 30 let. Vyzdvihl jeho odvahu, ochotu dělat nepopulární věci, ale i pracovitost a loajalitu k vládě jako celku. Výborný podle Fialy konstruktivně a kompetentně vede zemědělství.

Psali jsme:

Na závěr premiér prohlásil, že je po sjezdu připravený spolupracovat s kýmkoliv, koho si lidovci vyberou, a straně doporučil, aby za svým budoucím předsedou stála v dobrých i zlých časech.

(jak, prvnizpravy.cz, repro:facebook)


Anketa

V referendu o vystoupení či setrvání České republiky v EU byste hlastovali pro::