Extrémní počasí zastavilo volební kampaně

politika

V Čechách i na Moravě jsou místa, kde se kvůli povodním zastavila volební kampaň. Jedním z míst je i obvod Brno-město. Zeptali jsme se proto tamního kandidáta na senátora Libora Zabloudila, jak se sám zapojil do řešení situace a jak na ni nahlíží.

Extrémní počasí zastavilo volební kampaně
Libor Zabloudil, kandidát do Senátu
18. září 2024 - 07:03

Koncem minulého týdne zasáhly Českou republiku přívalové deště, které způsobily rozsáhlé záplavy na severní a jižní Moravě a v jižních Čechách. Tyto záplavy napáchaly značné materiální škody a bohužel si vyžádaly i několik lidských životů. Na mnoha místech zasahovaly složky integrovaného záchranného systému, především hasiči, a starostové, hejtmani a krizové štáby sehráli klíčovou roli při zvládání situace. V důsledku této mimořádné události byla dočasně pozastavena volební kampaň před nadcházejícími krajskými volbami a volbami do Senátu.

Zeptali jsme se kandidáta na senátora ve volebním obvodě Brno-město, Libora Zabloudila, jak se sám zapojil do řešení situace a jak na ni nahlíží.

Pane Zabloudile, na svém Facebookovém profilu jste už ve čtvrtek oznámil přerušení kontaktní kampaně. Co vás k tomu vedlo?

Důvodem bylo zhoršení meteorologické situace. Předpovědi nevypadaly dobře, a proto jsem, spolu s kolegy ze sdružení "Starostové pro jižní Moravu," rozhodl, že se musíme plně soustředit na přípravu protipovodňových opatření. Bezpečnost našich občanů je na prvním místě. Starostové v našem regionu čelili mimořádné výzvě a bylo nezbytné připravit vše pro minimalizaci škod.



Jak konkrétně jste se vy osobně zapojil do těchto opatření?


Pomoc byla všestranná, a to především v koordinaci starostů a dobrovolníků. Zapojujeme se do pytlování, čerpání vody ze sklepů, ale také jsme vytvořili komunikační platformu, která umožňuje starostům sdílet klíčové informace. Mým cílem bylo poskytnout podporu, kde to bylo potřeba, protože tito lidé nesou hlavní břemeno při ochraně svých komunit.

Myslíte, že tato situace ovlivní výsledky nadcházejících voleb?

Určitě. Krizové situace ukazují, kdo je schopný čelit výzvám a kdo dokáže jednat. Činy v těchto momentech často hovoří hlasitěji než slova. Domnívám se, že voliči budou více vnímat, kdo v praxi ukázal kompetenci a schopnost vést své obce a regiony.

Psali jsme:

Co vás motivovalo kandidovat do Senátu?

Cítím odpovědnost chránit naši demokracii. Senát je klíčovou institucí, která může zabránit nebezpečným tendencím. Také chci podpořit mladou generaci a malé podnikatele, protože s nimi mám dlouholeté zkušenosti. Společnost je třeba posuzovat podle toho, jak se stará o své nejslabší členy, a já chci přispět k tomu, aby naše společnost byla spravedlivější a soudržnější.

Z odpovědí Libora Zabloudila je vidět, že je připraven, stejně jako řada dalších dalších kandidátů do Senátu z řad starostů a zastupitelů, nejenom politicky, ale i prakticky řešit krizové situace, a jeho kandidatura je postavena na osobní zkušenosti a pomoci lidem v těžkých časech.

(hýbl, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Získal podle vás Jozef Síkela v nové Evropské komisi pro Česko silné portfolio?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 78%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif