13. dubna 2024 - 07:03
Podle vedoucí oddělení statistiky zemědělství a lestnictví Renaty Vodičkové radikálně klesla soběstačnost Česka po vstupu na společný trh Evropské unie.
„
Ve výrobě vepřového masa se snížila z 94,5 % v roce 2003 na 43,2 % v roce 2020, ve výrobě drůbežího masa z 92,0 % na 59,8 %, másla ze 126,6 % na 71,6 %, jablek ze 100,2 % na 79,9 % a zelí ze 77,5 % na 56,7 %,“ uvedla dle serveru peníze.cz Renata Vodičková
„Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje potravinovou soběstačnost v základních komoditách, které lze u nás produkovat. Když jsme prosazovali soběstačnost naší země, politici demobloku se nám vysmívali.
Vidíme, že Evropská unie, globalisté a nadnárodní korporace zničili české zemědělství. I proto je potřeba schválit zákon na podporu českých potravin a českého zemědělství, který navrhlo hnutí SPD.
Řešením je podpora infrastruktury našeho venkova a našich českých zemědělců a ochrana klíčových komodit. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu a hnutí SPD bude podporovat potravinovou soběstačnost našeho státu v nejzákladnějších komoditách, abychom byli připraveni na výživu obyvatelstva ČR pro případ války, ekonomické či migrační krize.
Psali jsme:
Stejně tak budeme podporovat obnovu našeho venkova, aby tam lidé zase chtěli žít. Stejně tak musíme budovat armádu, která bude schopná chránit naše území a naše hranice a nebude expedičním sborem pro zahraniční agrese USA! A nezbytností je též energetická bezpečnost našeho státu," okomentoval plány na obnovu venkova a prosazení zákona na podporu českých potravin předseda SPD Tomio Okamura.
(nov, prvnizpravy, screen: cnn prima)